02.06.2008
Nu-mi place Bucureştiul.

Nu-mi place praful din Bucureşti care se lipeşte de pielea transpirată şi care-ţi intră-n ochi, nu-mi plac maşinile parcate pe trecerea de pietoni. Nu-mi plac şoferii care, disperaţi de trafic claxonează-n disperare, nu-mi plac câinii vagabonzi, nu-mi plac noile borduri, nu-mi place asfaltul proaspăt turnat şi deja crăpat. Nu-mi place mirosul de sudoare din autobuz, nu-mi plac blocurile scorojite, nu-mi plac gunoaiele aruncate de pe geamul maşinii, nu-mi place tipul care, văzându-mă cu aparatul de fotografiat atârnat de gât, mă roagă respectuos să fotografiez îngerii mănăstirii Caşin. Nu, nu-mi place Bucureştiul...

Ce pot face? Trăiesc în Bucureşti. Să suport tăcut neplăcerile? Să fac ce-mi place? Poate asta ar fi soluţia.

Mi-am luat aparatul, am pus film şi hai să fotografiez ce nu-mi place. Îl pun la ochi şi surpriză! O rază de lumină! O frumoasă domnişoară se plimbă pe un pavaj! O umbră! Un moşneag într-o galerie de artă! Un joc de lumini pe o faţadă... La un moment dat, parcă Bucureştiul îmi şoptea: Vezi că se poate! Îţi place ce vezi? Da! Îmi place! Momente de graţie... Asta îmi oferă Bucureştiul prin aparatul de fotografiat. Cât timp să fie? Câteva declanşări, o fracţiune de secundă din viaţa lui. E suficient. Acum iubesc Bucureştiul... în felul meu.

Paris, mon amour - clişeu.

Cum o fi Bucureşti, dragostea mea?

(Ioan Meltzer)

Joi, 22 mai 2008, de la ora 18, la Institutul Cultural Român (Bucureşti, Aleea Alexandru nr. 38) a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie Bucureşti, dragostea mea de Ioan Meltzer. Expoziţia va fi deschisă în perioada 22 mai - 22 iunie 2008. Mai multe amănunte pe situl ICR.

1 comentariu

  • Stima si prietenie :)
    [membru], 10.10.2009, 06:00

    Si restul de 1000 de cuvinte cine le aude?

    Pregateste-ti fotografiile intru publicarea lor pe website-ul tau personal pentru vesnica lor pomenire in w3 web all around the Terran planet.

    cu drag,
    Anamaria

Publicitate

Sus