21.05.2009
Ascultaţi două piese din concertele Mozart ROCKS:

"Uvertura la Nunta lui Figaro" (Mozart, 4,00 Mb)
"Prima parte din sonata pentru flaut şi harpsicord" (Bach, 3,64 Mb, la flaut: Marius Roşiu)


Mozart ROCKS - Un show românesc pentru toate gusturile!
V-aţi închipuit cum ar suna Uvertura la Nunta lui Figaro cântată de o orchestră simfonică ce are ca instrument solist o chitară electrică? Dacă nu puteţi să vă imaginaţi aşa ceva, nu e nicio problemă: aveţi acum ocazia să fiţi prezent la un eveniment cultural de excepţie prin abordarea sa îndrăzneaţă.

Un produs autentic românesc, 100% original, promovează în concertul din 25 iunie 2009 de la Sala Palatului nu mai puţin de 8 chitarişti români de rock într-un show atipic, apreciat deopotrivă de iubitorii muzicii clasice dar şi de cei mai obişnuiţi cu sonorităţile unui riff cu "distors". Bach, Beethoven, Bizet şi bineînţeles Mozart vor sta alături de piese moderne celebre într-un spectacol plin de muzică, lumini şi alte surprize pe care-l veţi ţine cu siguranţă minte.

* * *
Istoria concertelor de tip Mozart ROCKS a început, cu ajutorul Primăriei Brăila şi a Consiliului Judeţean Brăila, în 6 decembrie 2006, de ziua patronului spiritual al oraşului Brăila, Sf. Nicolae şi a prins cheag în 15 august 2007 la Zilele Brăilei.

Particularitatea şi noutatea acestui tip de concerte îl constituie prezenţa pe scenă a unor tineri şi talentaţi chitarişti de rock ce interpretează, împreună cu orchestra simfonică, piese clasice celebre. Soliştii rock realizează la chitară electrică improvizaţii în stilul şi armonia partiturilor originale, fără a neglija nuanţele şi sonorităţile specifice instrumentului sau influenţele moderne.

Ineditul asocierii sonorităţilor viguroase ale chitarelor electrice cu armoniile clasice ale unor piese precum Eine Kleine Nacht Musik de Mozart sau a Simfoniei a V-a de Beethoven au darul de a aduce în sala de spectacol, pe lângă partea mai îndrăzneaţă a publicului concertelor clasice, un mare număr de tineri ce aduc cu ei energia specifică concertelor rock.

Rolul concertelor Mozart ROCKS este astfel dublu: în primul rând îi apropie pe tineri de muzica clasică într-un mod accesibil, în al doilea rând promovează ideea de valoare şi virtuozitate în actul muzical de calitate, indiferent de genul său.

În anul 2008, 6 dintre chitariştii rock ai proiectului Mozart ROCKS au fost prezenţi la Bucureşti, pe 11 octombrie la Sala Radio, unde au concertat alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de impetuosul dirijor al Operei Naţionale Române, maestrul Tiberiu Soare. Pe 21 decembrie 2008, timişorenii au avut plăcerea să se bucure de armoniile inedite din concertul susţinut alături de Orchestra Filarmonicii "Banatul", condusă de maestrul Gheorghe Costin, concert făcut cadou timişorenilor de către Primarul Gheorghe Ciuhandu şi difuzat şi pe reţeaua televiziunii locale în noaptea Anului Nou după miezul nopţii.

Imaginile prezente pe situl web oficial al evenimentului, ne promit pentru concertul din 25 iunie 2009 din Bucureşti, Sala Palatului, un spectacol fierbinte. Ar fi păcat să îl pierdeţi! (Constantin Teodorescu, iniţiatorul proiectului)

25 iunie 2009
Sala Palatului
Preţuri: 30, 50, 60, 80 RON
.

0 comentarii

Publicitate

Sus