30.05.2009
Băiatul meu a început să alerge pe câmpul imens plin de păpădii, iar păpădiile au început să se scuture sub paşii lui, astfel că în urma lui izbucnea o ploaie de stele.

Îl ţineam în braţe, iar el cânta "În pădurea cu alune aveau casă doi pitici". Stăteam cu el să adoarmă şi-mi curgeau lacrimile. Ştiam cu toată fiinţa că nu am văzut ceva mai frumos, mai perfect şi mai minunat decât este el. Un moment de perfecţiune. Eu avându-l pe el acum aici pentru o scurtă facţiune de secundă a vieţii noastre trecătoare. El o să se schimbe, eu o să îmbătrânesc şi o să mor. Amândoi o să murim. Trecător, dureros, un moment de simplă perfecţiune.

Ce este mai mare decât dragostea unei femei pentru un bărbat? Dragostea unei femei pentru băieţelul ei.

Dansează pentru mine, băiat frumos. Pentru că nu există nimic mai desăvârşit ca tine. Un copil blond în soare. Aur în părul tău. Un copil de aur printre plante verzi. Iarba mângâindu-ţi gleznele. Băiatul meu cu aur în păr şi întuneric în priviri.

1 comentariu

  • dansând pe câmpul cu păpădii
    [membru], 30.05.2009, 15:59

    O ... altă faţă a Simonei Cratel.
    ... părul de aur al băiatului (dansând pe câmpul cu păpădii); şi de ce întuneric în priviri (adolescenţa-i motivul? sau ochii, întunecaţi de lacrimi, ai mamei?)

Publicitate

Sus