21.09.2009
MDIAINEŢ ROSĂSOCVER
(prima oară la Enescu, a patra oară la Plai)
Luni 21 sept
MD 2000009345791 Semnal MDIAINEŢ ROSĂSOCVER
(n-am mai schimbat semnalul ăsta demult... ar trebui să reinventez începuturile... dimineţile sunt, însă, atât de scurte fugă lasă glumă)
În aşternuturile cuşetei trenului Bucureşti-Timişoara care nu deraiase, nu se simţea încă unda bruiată a Cover-Dimineţii tale.

CD - track: Ceaikovski - Lacul lebedelor

(la discotecă e linişte, bileţel pe uşă, găsesc soluţia, fata vine, teanc CD-uri, lacul lebedelor se pare că nu există, ce compozitor dubios, scrie muzică pentru ceva ce oricum nu asezonează pe multă lume cu realitatea, iau o cotă la întâmplare, violoncel, fug, zbang)
Trial-Track "La Belle" de Ceaikovski, cu Baletul dintr-un Monte Carlo pierdut într-o amintire de ciocniri culturale. Legitimaţia de presă, neputincioasă întru această cauză dansantă, reaşeză realitatea de Converting Vegetarians, on the right Track. Humus de Liban, mătase de Tibet, scări de Palat, cot la cot cu personalităţile care ne lasă rece-provincial.

CD Cortine - track 1
CD X - track 7: Maillot - conf. de presă

CD cu Manu Delago + al său Hang venit la a patra generaţie de PLAI
Vineri, 18, după-masă: "Ce e mişto la festivalurile astea care îţi sesizează prezenţa la fiecare ediţie e cumva senzaţia că-ţi vezi viaţa derulându-se în acelaşi cadru. Iar când ai făcut parte şi din echipa care a moşit un concept, trăirea maternă devine cu atât mai acutizată. La a patra ediţie, unii deveniserăm părinţii propriilor festivaluri familiale. Atâta bebelăşime produsă de generaţiile precedente de Plaişti nu văzusem niciodată la un loc. Aveam sentimentul unui trib care îşi trăieşte istoria de sezon. La Plai ne cam cunoaştem tabieturile. Ştia cineva că are să-mi placă unu Manu care va bate la un OZN meşteşugărit pentru a fi manevrat cu delicateţea unui degetar de mătase, made in Switzerland, o africană din Cote d'Ivoire care să mă impresioneze prin forţa fizică şi vocală (înainte să-i văd cozile lui Dobet Gnahore, i-am văzut "brandul"), plus trupa ei de francezi, belgieni şi mauritani care să-mi smulgă un zâmbet cu subînţeles personal şi o senzaţie de excepţional, nişte georgieni iscusiţi în ale sunetului muzicii lucrate, nişte catalani din Perpignan-ul pe lângă care am trecut imaginar... Plai-ul e festivalul unde te duci ca la tine în grădină, intri pe o poartă sculptată, treci pe la vecinii de viaţă citadină, mai o vorbă de life update, un workshop de culoare, din nou gaşca de francezi permanenţi, un cort cu chill şi rumeguş de circ, focuri, chitări, multă muzică lumească şi globală... un global village timişorean. De la jurnalist la portar de presă şi invitaţi, au fost doar patru paşi. Cu tricoul roz şi ma ex-collocataire, la o vorbă bună, la poarta Plaiului. În rest, multe vor rămâne nespuse. Muzica lumii va fi promovată, panica eradicată..."
+ Maillot - coregrafia sa la a cărei porţi aş fi bătut mai insistent dacă oamenii de la Staff nu ar fi încuiat uşile Teatrului Naţional.


aa... la conferinţă ne-au dat stickuri de 8Giga... la intrare însă au băgat zbiri şi noi n-am mai intrat la balerinii cu fum de ţigări interzise în formele trupului. Nu înţeleg nimic, oricum minutele trec ahhhhh, trebuia să pun muzică, MD, alex, vorbesc pe final, vine muzica da, legat

Marea arhitectură şi-ar fi găsit adepţii printre cei cu mintea cremoasă dar cu plămâni suprasolicitaţi. Începeau să facă mai mult sens cornişele balcice, corpurile naţionale şi mâncărurile medievale. Printr-o suită preclasică mă întorceam Acasă. Enescu, în avanpremieră personală.


MD 36
CD X - track 5: Mr. Bungle - Vanity Fair
Asta mi-a trimis-o Mihai, de la Cluj, citesc textul în goană, gândesc încă destul de repede după un Concertgebouw, Yoyoma, lucianban, Green Hours... china, liban foarte repede tot we
9:15

Baricco vorbea prin Novecento, înainte de plecarea înspre capitala muzicală: lumea asta e un vapor prea mare. Nu eram în misiune. Percepeam cu partea dreaptă a creierului: dirijorul Concertgebouw din Amsterdam, Yo-Yo Ma şi The Silk Road Project, pianişti mici şi mari, o mână, vene, semne.


MD 19
CD cortine - track 2: cortină
prea repede mult prea repede ce să mai zic? roşu
CD Harmonia Mundi - track 6: promo A&A
La concurs am scos-o la capăt... data viitoare o să mă trezesc mai de dimineaţă, o să stau mai puţin în gândurile mele, lumea poate să aştepte să fie creată re+creată, poate şi ea să se învârtă diferit, dară, doară, iar trebuie să vorbesc.
NU eram din acelaşi film şi se făcea că Apa Neagră se calma teribil de armonios. Tu erai liantul între lumea noastră cu program fix şi lumea voastră cu iz de ancestral. Până la urmă tot la supa de linte ne reduceam. Şi, o regulă prinsă în timpurile de avangardă relaţională: fără risipă de substanţele nutritive. Trebuia să fac în continuare impresie? Nu. Totul fusese o glumă. Nobilimea mă aştepta la şcoală.


Concurs crossover
Scriu repede Yo Yo Ma şi Lucian Ban
De pe un peron pe altul. Ajunsesem la destinaţie. Azi nu pot şi nu am chef de damele de companie! Cross the wall!

CD - track
FIP. Radio France...

9:25
MD 35 semnal oraşul în oglindă
Trebuia să pricep regulile de circulaţie. Eram obligată. Oglinda retro-vizionară arăta o faţă speriată de hainele negre de toamnă.


AM AMEŢIT! Unde dansăm latino în Bucureşti, prezintă
După ce toţi îţi spuseseră în cor să te mai şi odihneşti puţin... Dansăm La Belle cu Frumoasa din capul Fătului visat dar nu riscat.

CD- track: aaDin iuccaJoli
MD 21 jingle
Bells... Bell Laboratories...


CD AFce - track 12: Maintenant......
YO YO MA şi The Silk Road Ensemble... coardă bine întinsă, dar nu pe deasupra unei prăpăstii ci între elementele care determină mozaicul din propriile noastre personalităţi... Lucian Ban - mi-e dor de Enescu în original, deşi tabla lui Badal Roy sună autentic ritm-cântec-fibră-pocnet la Sala Mică.
restul improvizez
Deşi păream atât de descifrabili la început, ne dădeam pas cu pas seama de complexitatea care ne păştea relaţionarea. Mozaicul exploda într-un puzzle alambicat. Nici balet, nici Lucian Ban. Bere la Green Hours, pe final. Dar circular. Cu o dimineaţă înainte fusesem la aceeaşi oră, înainte de un suflé (r)E-comandat.


9:35
07:10, ajunsesem înapoi de unde plecasem

CD X - track 9: de la min. 1:15!!!!!! Yo yo Ma
CD cortine - track 1: cortină
CD X - track 10: de la sec 30!!!!!!
MD 19
CD Muzică - track
Te întreb pe tine, soare
Let the Sunshine in....

9:45
lasă semnalul, trag draperiile,
ibrTeiu nu răspunde, nu-i caut, vreau să citesc vreau să tac azi o ştire dar nu ştiu exact dacă e o ştire de-a dreptul sau doar un text care anunţă nu ştiu ce, oricum, nu am timp de nimic, am timp pentru gând nici măcar de o privire în gol, golul e tentant din fire unde să cad, să nu mai trăiesc în binomul roşu-verde, greşesc câteodată e şi alb, clipeşte, Grigore Leşe pe scenă, piaţă, alarme, doctor rapsod, ce să mai spun la final, blogul... îl zic şi peel, nu ne-a omorât nimeni, doar capul meu vâjâie şi e haos, îi anunţ pe colegi, îl uit pe Mihai, stai, stai, încă ceva, mai sunt 2 minute, lasă-l pe Leşe, aoleu... de n-ar suna telefonul acum, aseară în Green a fost transă, am coborât adânc şi m-am integrat, am generat, a fost suflet pur, acum e HAOS Calmmmmmmmmm matinal de mână dreaptă

MD 20 semnal restul este zgomot restul era tăcere şi ochi verzi
nu, semnalul n-a mai fost, oricum am repetat mai mult decât pot duce
CD cortine - track 1: cortină tapet vulcanic
ibrTeiu inşCra
track: The Buggles - Video Killed The Radio Star
s-a terminat
Who wants to live forever? ©Track!!!

am ieşit din emisie
numai ce intram în discuţiile terifiante de ţigară. Ieşeam din mine, intram în muzeul memorial.
ră-su-flu
Swine flu gone with the wind...

pe mâine
Cross... a demain!


0 comentarii

Publicitate

Sus