01.10.2009
Eddie's site, septembrie 2009
Dacă eşti fan Queen (n-am auzit pe nimeni să spună ceva rău de trupa asta!) una dintre primele melodii cu care ţi-ai făcut "ucenicia" într-ale lui Mercury-May-Taylor-Deacon este We Will Rock You. E destul de greu să o numeşti cu adevărat melodie. E mai degrabă imn, jingle, îndemn la luptă, strigăt de război, onomatopee genială. Brian May, spune că ideea i-a venit în... somn. S-a culcat cu gândul de a scrie o piesă la care publicul să participe în mod activ. După ce a scris-o, a numit-o "imnul nostru pentru cele trei vârste ale bărbatului".

We Will Rock You, împreună cu următoarea piesă de pe album, We Are The Champions (compusă de Freddie Mercury) au fost lansate în SUA ca dublu-single - una pe-o parte a discului, a doua pe cealaltă. Melodia a făcut parte din coloana sonoră a serialului Cheers, pe o secvenţă din bar în care, în mod gradual, oamenii încep să bată în mese cu ce le cade în mâini. De asemenea, piesa apare şi în alte filme sau seriale, precum Full House, A Knight's Tale sau într-o reclamă la Pepsi, în care May, Taylor, Britney Spears, Beyonce şi Pink sunt îmbrăcaţi în costume romane, înaintea unei lupte de gladiatori.

Există şi un musical We Will Rock You, care a avut premiera în Londra, în 2002. Show-ul e despre o lume a viitorului în care nu există creativitate şi instrumente muzicale dar în care, cu ajutorul muzicii trupei Queen, o bandă de renegaţi eliberează planeta. Deşi iniţial a fost blamat de critici, spectacolul a avut mare succes. În 2004 s-a jucat şi pe scenele din Las Vegas.

Interesant este că după lansarea albumului News of The World, Queen obişnuia să cânte piesa în deschiderea concertelor, dar nu în varianta iniţială, ci într-una mai rapidă. Şi mai interesant este că trupa nu a lansat niciodată piesa ca single în Marea Britanie. O singură formaţie britanică a dorit să lanseze un cover oficial şi aceea a fost Five. Cei trei membri încă în viaţă ai Queen şi-au dat imediat acordul, ba mai mult, Brian May şi Roger Taylor au participat efectiv la înregistrarea piesei, care a fost creditată Five & Queen şi a petrecut o săptămână pe primul loc în topul singles UK.

Album: News of the World (1977)
Poziţie atinsă în Top USA: 4





0 comentarii

Publicitate

Sus