01.11.2009
Acum 8 ani a început totul, pe 1 noiembrie 2001. Eram cu 8 ani mai tineri şi foarte entuziaşti. Cei patru care am "tăiat panglica" au fost: Delia Oprea, Iulia Cojocariu (Juby), Gusztav Demeter şi cu mine. Prin preajmă erau şi Dinu Lazăr (care cred că a venit cu ideea numelui) şi Bogdan Suceavă (care m-a pus în legătură cu Gus, cel împreună cu care am copt ideea timp de 3 ani, plecând de la nişte recomandări de evenimente culturale în Excel şi o pagină de prezentare a unor scriitori români şi făcând lucruri din ce în ce mai îndrăzneţe). De atunci s-au adăugat mulţi alţii care au postat articole, ne-au încurajat, ne-au ajutat cu sfaturi, cu texte, cu imagini, cu contacte, cu promovare, cu multe lucruri fără de care LiterNet nu era ceea ce e azi. Sau nu era deloc.

Aniversările au venit una după alta, unele marcate de texte ale prietenilor pe care şi azi le citesc cu emoţie şi cu drag. Iată-le, multe merită citite pentru că sînt literatură adevărată:
La un an
La trei ani
La patru ani
La cinci ani (din păcate aici s-au pierdut răspunsurile...)
La şapte ani

Anii au trecut, LiterNet a rămas o poveste frumoasă. E foarte dificil de susţinut, dar e important pentru o mulţime de oameni. Aşa că trebuie să meargă înainte.

La 8 ani eu nu simt nevoia să vorbesc nici despre realizările trecutului şi nici despre viitor. Simt nevoia să îmi amintesc de sutele de oameni cu care m-am întîlnit. Asta e tot ce contează de fapt. Oamenii. Scriitori care m-au copleşit cu generozitatea lor, oameni care au întins o mînă cînd oboseam, fotografi care m-au ajutat să văd o lume foarte frumoasă, entuziaşti care povestesc ce întîlnesc frumos în săli de spectacole şi cititori ai LiterNet-ului, cei care dau sens efortului nostru, al tuturor. Mulţi mi-au devenit prieteni şi nu pot fi suficient de recunoscător LiterNet-ului pentru că mi-a prilejuit întîlnirea cu ei.

Şi, înainte să mă întorc la postarea unui alt articol (ieri dimineaţă am postat în Agendă articolul cu numărul 10.000...), iată lista (neactualizată) a celor care au fost parte din redacţia LiterNet-ului în cei 8 ani. Cu unii nu m-am întîlnit niciodată faţă în faţă, dar îmi sunt prieteni dragi pentru că împreună am construit ceva deosebit de important. Iată-i aici.

4 comentarii

  • LA MULȚI ANI, AȘADAR!
    [membru], 01.11.2009, 12:59

    Născuți odată cu radioul public, cel care aniversează astăzi 81 de ani, vă doresc s-aveți în continuare baftă, colaboratori sănătoși, inspirați și entuziaști, cititori pe măsură și șansa unor mecena generoși!
    LA MULȚI ANI, FRUMOȘI, ÎN CONTINUARE, ÎNTRU MULȚI ANI DE PRODUCȚII LITERARE MINUNATE!

  • La multi ani!
    [membru], 01.11.2009, 23:38

    Razvan,

    Ai toata admiratia mea pentru tenacitatea cu care ai reusit sa tii acest proiect pe directie. Am amintiri placute si instructive din "perioada" Liternet, sper sa reusesc sa te intilnesc in urmatorii ani:)


  • Ce m-as (ne-am) face fara voi?
    [membru], 02.11.2009, 18:13

    Salut! Cred ca nici una dintre zilele mele n-ar mai avea acelasi gust daca n-as incepe-o, la cafea, cu Liternet. Ba, recunosc, de cele mai multe ori Liternet e si ultima adresa pe care o vizitez inainte de a ma duce sa citesc/dorm. Deci, draga Razvan si dragi prieteni necunoscuti, la cit mai multe zile si nopti impreuna!
    Miruna

  • La mulţi ani!
    [membru], 04.11.2009, 08:56

    Un proiect ambiţios, mai dificil decât pare, urmat cu mare perseverenţă. Liternet demonstrează că oamenii pricepuţi şi dedicaţi pot face minuni. Felicitări celor care au iniţiat şi tuturor celor care s-au implicat în realizarea Liternet! La mulţi ani!

Rubricile categoriei

Aniversare LiterNet

Publicitate

Sus