06.11.2009
O expoziţie dublă de fotografie, atît la Galeria sub_Cărtureşti (între 4 şi 19 noiembrie 2009), cît şi la Galeria Posibilă (4 - 30 noiembrie 2009). O expoziţie la care da, vă invit, şi pe care vi-o propun, în cadrul Zilelor Culturii Germane. Vizitaţi-o în weekend-ul acesta sau luni, pe 9 noiembrie 2009, ca să sărbătoriţi cei douăzeci de ani de la căderea Zidului Berlinului.

O expoziţie de Iosif Kiraly, în care Bucureştiul se topeşte în Berlin şi invers, în care Zidul se mută la Bucureşti şi căţeii homeleşi tot aici (dar fără stăpînul homeless din metrourile berlineze), în care atmosfera post-party e aceeaşi peste tot. Kiraly a surprins Bucureştiul zi de zi timp de douăzeci de ani, dar şi Berlinul în momentele lui esenţiale (Wrapped Reichstag-ul lui Christo şi Jeanne-Claude din 1995, bunăoară).

Expoziţia de la Cărtureşti, pusă la zid, te poartă la Galeria Posibilă - în care parte din instantaneele expuse la Cărtureşti intră în fotografiile panoramice ale artistului. Acelaşi cadru, acelaşi unghi, dar momente diferite (la distanţă de luni, ani). Lipirea fotografiilor din momente temporale diferite şi naşterea unor fotografii imense perfect coerente din punct de vedere spaţial, dar discontinue din punct de vedere temporal. O tehnică a reconstrucţiei, pe care artistul a prezentat-o şi în expoziţia sa din iunie, din cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de fotografie, PhotoEspaña, din Madrid. Fotografii care îţi arată, într-o imagine nouă, istoria comprimată a unui loc. Reconstrucţii născute parcă împotriva ideii de fotografie, dar care o provoacă şi o epuizează la maximum.

Vă invit să vizitaţi site-ul artistului: www.iokira.com. Şi mergeţi la expoziţie. Mi-ar plăcea să ştiu că aţi văzut-o.

0 comentarii

Publicitate

Sus