19.11.2009
În tumultul urban, printre betoane fără suflet şi trecători grăbiţi, bicicletele şi umbrelele sunt întotdeauna o apariţie care încântă ochiul şi care pot deveni în acelaşi timp nişte foarte bune subiecte fotografice.

Mi-am dorit să dau viaţă acestor două obiecte şi să le surprind în ipostaze deosebite. Am căutat contexte urbane minimaliste, pline de grafică şi geometrie; mi-am imaginat scenarii, poveşti şi întâmplări. Am petrecut mult timp în locurile alese până am reuşit să obţin imaginea pe care mi-o propusesem. Unele fotografii sunt pur si simplu instantanee, altele sunt transpuneri în realitate a scenariilor imaginate.

Cele douăsprezece imagini care formează seria Urban Moods au fost realizate de-a lungul unui întreg an, în şapte oraşe diferite din Europa. Amsterdam, cu cele câteva sute de mii de biciclete; Londra, unde umbrela este un accesoriu nelipsit în orice anotimp; Barcelona, cu arhitectura ei pestriţă şi oamenii dezinvolţi; Bucureşti, oraşul prin care trecem zilnic grăbiţi, dar în care încă poţi să descoperi multe zone frumoase; Sibiu, cetatea medievală cu o atmosferă desprinsă din altă epocă; Eforie, staţiunea înghesuită de la Marea Neagră care îţi poate aduce surprize plăcute atunci când te aştepţi mai puţin şi Breaza, micul orăşel balnear plin de verdeaţă şi linişte de pe Valea Prahovei.

În fiecare dintre aceste locuri timpul trece în alt ritm, spaţiul se dilată şi se contractă parcă după alte reguli, însă ceea ce ramane constant este modul în care oamenii se raportează la viaţa de zi cu zi: o bicicletă care să le uşureze parcurgerea distanţei, o umbrelă care să-i protejeze de ploaie.

1 comentariu

  • simplu si frumos
    Ioana Muntenescu, 03.03.2010, 04:49

    Mi-au placut fotografiile, le gasesc discrete si sensibile. Au o parte neavazuta foarte bogata. Gesturile si detaliile surprinse creeaza atmosfera. Felicitari, ai fost inspirat in cautarea umbrelelor si a bicicletelor.

Publicitate

Sus