03.12.2009
Ascultaţi din albumul 0.1 Prototype al formaţiei dutevino:

"Gruv" (3,2 Mb)
"Ceva ragga" (3,5 Mb)

Albumul 0.1 Prototype a fost înregistrat în componenţa: Anca Belciu (voce), Bogdan Diaconeasa (bass), Mihai Marcu (chitară), Radu Neagu (tobe).

dutevino este o trupă născută în Bucureşti, în anul 2001. Stilul abordat este unul jazzy-pop cu influenţe funk. După 4 ani de lucru, a venit momentul primului album, numit 0.1 Prototype. De ce 4 ani pentru un album? Pentru că, "un album este ca un vin bun. Are nevoie de timp să se maturizeze şi să-i ofere degustătorului o senzaţie incredibilă, astfel încât acesta să vrea să-l guste mai mult şi mai mult", justifică Radu şi Miche, cei care au realizat mixajul şi masterizarea acestui album. "Am vrut să oferim publicului un album foarte bun calitativ, calitate care de altfel, se găseşte greu în muzica românească", ţin să precizeze membrii formaţiei.

Albumul conţine 10 piese jazzy-pop şi este plin de emoţie şi curaj. Te cucereşte printr-o muzică "altfel" lipsită de piese făcute pe goană, ca să iasă pe piaţă. Albumul are un sunet lucrat, original şi de calitate, iar piesele vă vor uimi, creând o poveste foarte bine închegată.


Istoricul trupei:

dutevino s-a născut în 2001, în Bucureşti, într-o cameră din Armenească, acolo unde 4 băieţi entuziaşti au găsit bucuria de a cânta şi crea. Până în 2005, trupa şi-a schimbat componenţa, încercând două variante de vocal. Radu Neagu (tobe), împreună cu Bogdan Diaconeasa (bass), foşti membri Crize, au ales să continue drumul dutevino alături de Mihai Marcu (chitară).

În 2005, trupa şi-a întregit componenţa cu Anca Belciu (voce), cea care scrie şi versurile melodiilor. Muzica este compusă, realizată şi orchestrată de ceilalţi trei membri ai trupei. În acelaşi an, trupa este invitată să participe în Slovenia, la Festivalul Terminal 005.

Un an mai târziu, trupa participă la Formigine per la Pace în Italia şi la a treia ediţie FânFest - Salvaţi Roşia Montană.

În 2007 trupa susţine concerte în cadrul StufStock şi FânFest. În acelaşi an dutevino concertează la Festivalul Artei Româneşti din Viena.

În 2009 trupa lansează primul album, 0.1 Prototype.

Pentru mai multe detalii despre muzica trupei şi informaţii despre membri, puteţi accesa pagina MySpace a formaţiei sau site-ul oficial al trupei.


Lansare album:

Unde? Club Control, Bucureşti, Str. Academiei nr. 19
Când? Vineri, 4 decembrie 2009, ora 21.30
Cât? Preţul unui bilet este de 15 lei. Primele 200 de persoane primesc albumul gratuit.

0 comentarii

Publicitate

Sus