10.12.2009
Ascultaţi din albumul Live in Bucharest al cvartetului Soleanu, Romanescu, Golcea, Popescu:

"Day Dream" (4,60 Mb)
"Nobody's Waltz" (7,37 Mb)

Albumul Live in Bucharest a fost înregistrat în componenţa: Cristian Soleanu (sax tenor), Sorin Romanescu (chitară), Vlaicu Golcea (contrabas), Vlad Popescu (baterie)

Album interzis contaminaţilor cu virusul prostului gust! Recomandat ca... letal "concurenţei"! Obligatoriu pentru cunoscătorii colecţionari ahtiaţi după noi bijuterii discografice cât şi pentru simplii melomani care nu ezită să îşi procure o mică bucurie! Mai presus de snobism, un album fericit! Live In Bucharest cu Cristian Soleanu, Sorin Romanescu, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu sau Anatomia unei aventuri sonore de 69 de minute şi 17 secunde în nocturna spaţiilor de jazz şi de lux intelectual ale metropolei.

Mileniul este III, anul exact: 2009, graţie celor de la A&A Records cu complicitatea cărora s-a împlinit acest vis. CD-ul abia apărut pe piaţa, paradoxal sau nu, pare-se că a fost un album existent dinainte ca protagoniştii, furaţi de goana în cotidian, să-i observe prezenţa. Înregistrările făcute cu un minidisc de uz personal la un concert de club în 2004 al cvartetului aşteptaseră cuminţi într-un sertar clipa când cineva, întâmplător regăsindu-le, să le reconsidere, desprăfuiască, cosmetizeze prin editare şi să le ofere mai departe devoratorilor de jazz modern.

Acum... cât de mulţi se mai numără în această încrengătură ciudată pe la noi habar n-am dar sunt sigură că merită până la unul să experimenteze hipnoza acestui Live In Bucharest S.R.G.P. a cărui unică de fapt diferenţă faţă de oricare alt live, inclusiv de pe cealaltă planetă, cum se recomandă America - Mama Jazz-ului, nu sunt interpreţii ci... reacţiile unui public educat să audă ce ascultă (ah, şi câte clipe în care ar fi trebuit să-şi ţină cu religiozitate respiraţia nu erau aici, şi câte solo-uri la care ar fi trebuit să incendieze clubul cu aplauze!) Mă rog, chestie de genetică şi spaţiu geografic în care, cinstit vorbind, Cristi, Vlad, Sorin şi Vlaicu sunt într-un fel la rândul lor nişte dizidenţi. Patru perfecţionişti "insuportabili", vechi camarazi care îndrăznesc să nu depună armele şi să se simtă bine cântând împreună! Nici un impuls egoist, nici urmă de etalare şi butaforii, ci doar feeling, seducţie, profesionism pur-sânge, virtuozitate cu eleganţă neostentativă, plus exemplar interplay ridicat la rangul de artă a conversaţiei.

De unde, nerăpindu-vă timpul nici cu biografiile celor 4 privilegiaţi parteneri de dialog legaţi prin subtile afinităţi elective, nici cu amănuntele "anatomice" ale produsului discografic finit, vizitând 3 compoziţii originale şi 4 standarde în viziunea de excepţională modernitate marca S.R.G.P., alias campionii la categoria grea a jazz-ului contemporan autohton: Cristian Soleanu (sax tenor), Sorin Romanescu (chitară), Vlaicu Golcea (contrabas), Vlad Popescu (baterie), nu vă mai dezvălui decât atât: Live In Bucharest mai are un secret al lui; sfidează gravitaţia şi dă dependenţă! După ce l-ai ascultat o dată te pomeneşti că vrei să îl tot reasculţi!

(Anca Romeci, realizator-coordonator Radio România Muzical, producător al emisiunii Profesiunea jazzman)

0 comentarii

Publicitate

Sus