22.12.2009
Turtă dulce

Ingrediente: 100 g unt, 100 g zahăr, 200 ml miere, mix de condimente (câte un praf de scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ienibahar), 4 plicuri de zahăr vanilat, 500 g făină, 200 ml smântână dulce, 1 ou, 1/2 plic praf de copt, sare.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, pune untul, zahărul, vanilia, mierea şi lasă pe foc mic. Amestecă până nu se mai simte zahărul. Lasă la răcit. Adaugă făina, praful de copt, oul, smântâna, sarea şi condimentele. Frământă un aluat dur. Înveleşte-l într-o folie şi dă-l la frigider.

Scoate aluatul şi porţionează-l în 3-4 bucăţi. Pune-le separat între două folii alimentare şi întinde cu sucitorul câte o foaie subţire. Decupează în ce forme doreşti şi aşează figurinele într-o tava tapetată cu hârtie de copt.

Dă la cuptor pentru 10-15 minute. Lasă figurinele să se răcească. Decorează cu şerbet călduţ, ciocolată topită ori o glazură.


PS: Dacă vreţi să împărţiţi cu cititorii LiterNet-ului o poveste despre Crăciunurile din amintire sau despre cele din vise, o aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice) pînă pe 27 decembrie 2009. Dacă ne place o să apară pe LiteNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus