29.11.2003
Sîmbătă, 29 noiembrie 2003

OK, scriu despre o pisică. O pisică - sau o fi cîine!? - pe care o pîndesc de cînd am intrat în casa Liternetului. Da, scriu pentru prima dată, live, pe laptopul lui Răzvan, în casa Adei, adică una din casele Liternetului virtual. Nu prea-mi convine - Delia şi Anca privesc direct în monitor, iar Ada şi Răzvan lucrează la plasarea pe site a unui fragment din romanul meu. Aşa că mai degrabă scriu despre pisică - nu se uită la mine, mă lasă în intimitatea laptopului meu. Adică al lui Răzvan.

"Zi-mi ceva, Delia", îi zic Deliei. "Ce?", zice Delia. "Ce să zic?" "Zi ceva despre ce vrei să scriu acum!" "Nu. Autorii au libertate totală la Liternet. Ce poţi să scrii e că sînt maniaci, Răzvan şi cu Ada, că lucrează şi sîmbătă seară." "Să ne dea şi bani", intervine Ada. "Să găsim un miliardar". "Anca, zi şi tu ceva pentru eternitate!". "Şi tăcerea este o afirmaţie", e de părere Ada. "Pălăria asta e măsura S", zice Anca. "De ce?" Pentru că aşa vrea muşchii ei (traducerea mea), aşa a vrut ea". "La textul tău vine Corina - Corina tre' să vină de la gară... - să ţi-l corecteze..."

Întîmplare fericită, sună Teodorovici, care vrea să mă întrebe cîte cărţi i-am vîndut la tîrg. I l-am plasat Deliei care tocmai îi spune că e foarte serios. Reiau telefonul şi Teodorovici îşi cere politicos scuze - are o durere cumplită de dinţi şi de-aia e serios, că vorbeşte printre ei. A venit şi Corina. A venit şi Ada să se uite pe monitor, drept care eu nu mă mai joc de-a stenograful şi închei, nu înainte de semnala că pisica e chiar pisică, e drăguţă şi o cheamă Gigi Toulouse l'Amoroso.

PS:

Varianta Ada (reală - "te rog să menţionezi asta") a întîmplării mai sus povestite:

Florin a fost invitat de Delia la pseudo-petrecerea mea (între timp Florin zice "Nu fii jurnalist, zi ce simţi, nu folosi subiect şi predicat, aşa e frumos...", Ada se entuziasmează că l-a transformat pe Răzvan în dactilografă, Delia vrea să fie suplă la nuntă (?) şi se îngrijorează despre cine o să fie naşii, păpuşa de pe maşină e demult trecută la capitolul probleme rezolvate, Anca face poze compromiţătoare cu toate personajele de mai sus şi Răzvan scrie acest text în care Ada reconstituie pentru cititori adevărata curgere a întîmplărilor). Florin denaturează adevărul istoric. Pentru restabilirea acestuia rugăm luaţi în considerare următoarea erată:

În paragraful 2, în loc de "Să ne dea şi bani" se va citi "N-ar fi fain să avem o redacţie aşa, să ne întîlnim în fiecare dimineaţă, Anca ?", "Ba da, ar fi". Şi acum eu (Ada) am intervenit "Da, ce bine ar fi să ne dea şi bani, să găsim un miliardar care să ne sponsorizeze". Şi toţi am rîs. Aşa, am restabilit adevărul!!!

Varianta Ancăi:

Florin a venit la aniversarea Adei, s-a aşezat între mine şi Delia şi a început să-mi fumeze ţigările. După ce le-a terminat a zis c-ar trebui să cumpere altele; Delia i-a sugerat MOL-ul de peste drum. Lui Florin nu-i plac Mall-urile, nici non-stopurile care se închid la ora zece. Corina n-a venit încă, e o minciună, abia acum, cînd scriu eu, a ajuns cu taxiul la o spălătorie auto de unde o va lua Răzvan.

Răzvan n-a vrut să ne spună nici un banc, Ada şi cu noi ceilalţi am încercat să îi dăm lecţii, a fost prins la mijloc şi i s-a cerut să definească bancul. L-am luat de departe "De Caragiale ai auzit?" Este un liceu, un teatru, ce mai este? Dar nu am ajuns la nici un rezultat pentru că a plecat după Corina. Nu ne-a spus nici un banc, va fi penalizat. Nu ştim încă cum.

Delia nu vrea să fie fotografiată, dar n-am ascultat-o; a dansat în timp ce mânca un sandvici. Şi Răzvan a dansat preţ de 15 secunde (cred că nu şi-a dat seama, vorbea cu noi şi l-a furat muzica, a valsat cu un scaun). R.I.M. a plecat primul, după ce ne-a vorbit despre filme... Dream of fields... sau Fields of dream... sau altfel... poate Of dream fields...? (Cine mai ştie combinaţii între aceste cuvinte e rugat să ne contacteze).

("Cine mai scrie în jurnal ? Corina ?", "Da, scriu şi eu, dar numai dacă e Intim.")

"Nu mai citi, scrie!" E rîndul meu, iar eu sînt Corina. Am aflat că vreau să-l cunosc pe Lucian Teodorovici pentru că ştie să[-mi] spună bancuri cu Gigel. Delia revendică pentru amîndouă nişte îngheţate rămase restante. Cele trei broscuţe ţestoase au plecat în căutarea izvorului nemuririi. Una din ele e tare nătîngă şi s-a ascuns în tufiş. Fila asta de jurnal e fără nici un plan.

0 comentarii

Publicitate

Sus