19.04.2010
Ce înseamnă o viaţă normală? O femeie cu personalităţi multiple încearcă să afle.

Tara trăieşte într-o suburbie americană împreună cu soţul ei, Max, şi copiii, Kate şi Marshall. Copiii merg la liceu, soţul la serviciu. Tara stă acasă, pictează şi încearcă să-şi ţină sub control alter-egourile.

T. este varianta ei adolescentă, care poartă haine minuscule, se poartă scandalos şi fuge să-şi facă tatuaj. Alice este o casnică din anii '50 care coace, calcă şi îi spală cu săpun gura adolescentei Kate pentru că a vorbit urât. Iar Buck este un motociclist slinos, misogin şi fumător. Vin şi pleacă după cum au chef, dar mai ales după cum e nevoie de unul dintre ei ca să-i rezolve problemele Tarei. Când e prea deprimată, apare T., gata să iasă în club şi să-l seducă pe soţul Tarei. Când mamele de la şcoală îi reproşează că nu se implică în activităţile de strângere de fonduri, vine Alice şi face un tort de le umileşte pe toate. Când un băiat dă în Kate, Buck îl bate de-i sună apa-n cap.

Şi mai sunt, desigur, ceilalţi. Cea care urinează în patul părinţilor când ei dorm în el. Cea care distruge fresca făcută de Tara pentru prima clientă pe care a avut-o în ani. Nu ştim cine sunt şi de ce apar.

Tara ar putea să-i ţină pe toţi sub lacăt dacă şi-ar lua pastilele. Dar medicamentele o închid şi pe ea într-o bulă de vată în care nu simte nimic, îi ucid creativitatea şi capacitatea de a avea o relaţie normală cu familia ei. Aşa că nu ia pastilele şi speră să supravieţuiască, cu tot ce iubeşte, încă o zi.

Chiar dacă serialul poartă numele Tarei, personajul principal este familia ei. Fără să fie perfecţi sau siropoşi, Tara, Max, Kate şi Marshall creează o familie ideală, în care toată lumea ştie cum să-i facă pe ceilalţi să se simtă normal. Când mama sau soţia ta poate să fie în orice moment altcineva, celelalte probleme nu mai par atât de importante. Şi când mama sau soţia ta poate să fie în orice moment altcineva, n-ai nici o şansă să te plictiseşti. Copiii au crescut în această realitate, aşa că ştiu cum să se poarte cu fiecare personalitate, iar soţul pare să fie flatat de încercările celorlalte Tare de a-l cuceri - dar nu cedează niciodată, că el este un bărbat fidel.

Serialul este scris de Diablo Cody, scenarista premiatului Juno, o comedie atipică şi simpatică despre familie, dragoste şi alegeri. Ea reuşeşte şi aici să creeze o lume perfect funcţională în jurul unei femei însărcinate cu atâtea personaje pentru că ştie să trateze cu delicateţe relaţiile de familie şi să redea doza de normalitate din cea mai stranie situaţie.

Şi dacă Tara a găsit normalitatea, nouă de ce ne-ar fi greu?

0 comentarii

Publicitate

Sus