14.09.2006

(© Şerban Mestecăneanu)Ascultaţi din muzica formaţiei Mahala Rai Banda:

"Eşti sexy" (5,83 Mb)
"Mahalagească" (5,64 Mb)


Vedeţi din videoclipurile formaţiei Mahala Rai Banda:

Botez la Laie Turcu (videoclip pentru Mahala Rai Banda, filmat la Clejani, realizat de Ciulei Films, imaginea: Thomas Ciulei, montaj: Alexandra Gulea, © Divano Productions & Ciulei Films)(© Şerban Mestecăneanu)


Mahala Rai Banda, în traducere liberă Nobilii lăutari de mahala, au primit botezul publicului din România, cu ocazia festivalului Stufstock 4.

Înfiinţată în 2002, trupa a bătut lumea în lung şi-n lat, numai anul acesta fiind prezentă la peste 40 de concerte din Franţa, Austria, Belgia, Anglia, Polonia, Olanda şi Luxemburg. În România n-au avut ocazia să cînte niciodată, într-un concert adevărat. La fel ca şi în cazul altor formaţii de lăutari, succesul a venit în străinătate, lista de turnee de pe site-ul lor fiind cea mai clară dovadă.


(© Şerban Mestecăneanu)


O parte din membrii formaţiei sînt urmaşii celebrilor Haiduci din Clejani cărora li s-au mai alăturat instrumentişti din fostul ansamblu al armatei. Muzica lor nu este însă nici populară, nici de fanfară, nici clasic-lăutărească: este un amestec pe care străinii îl definesc generic prin "urban gipsy music", în care se simt atît accentele tradiţionale cît şi cele noi, "de la oraş".

Anul acesta Stufstock 4 a inclus secţiuni noi de muzică folk, blues, jazz şi etno. În programul "etno", cei 11 de la Mahala Rai Banda s-au suit pe "scena" de la Şoni, neştiuţi de nimeni. Lumea s-a strîns însă imediat, curioasă, presimţind, după apariţia spectaculoasă a instrumentelor, surpriza care avea să urmeze. Au fost de ajuns cinci minute pentru ca totul să sară în aer şi publicul să nu mai vrea să-i lase să plece. Artiştii de la Mahala au venit via Occident la Vama Veche! E doar un început.

(Ioana Gruenwald)


(© Şerban Mestecăneanu)


Mahala Rai Banda au făcut muzica, împreună cu Stephane Karo, pentru serialul TVR Hacker, regia Alexandra Gulea, Stere Gulea.

Mai multe informaţii despre Mahala Rai Banda pe site-ul lor.


(© Şerban Mestecăneanu)

0 comentarii

Publicitate

Sus