24.10.2010
Se trezea dimineaţa la prima oră şi căsca larg, odată cu soarele. Îşi spăla faţa cu apă rece, îşi pregătea o cafea neagră şi două felii de pâine prăjită unse cu miere şi ieşea la balconul apartamentului său din centrul oraşului. Locuia aproape de Piaţa Poporului, într-un bloc roşu, cu balcoane largi, pline cu ghivece de flori.

Apoi îşi lua un caiet şi un pix cu el şi ieşea în oraş, ascuns în spatele unor ochelari fumurii de soare. Cu părul zburlit, neras, nepăsător, împrăştiat şi superficial în mişcări, trecea printre oameni aproape plutind. Nu voia să atragă atenţia, însă de multe ori se întâmpla exact contrariul. Poate li se părea sărit de pe fix când dansa în mijlocul mulţimii, sau poate prea de-al locului când dădea indicaţii pe care nu i le cerea nimeni, sau poate doar absent şi visător când nota în caieţelul cu foi albe diverse versuri, cuvinte, desene amuzante legate de sufletele pe care le furase pe drum.

Prânzul şi un espresso concentrat la o terasă umbrită de iederă. Poveşti care i se împleteau în minte, momente pe care nu izbutea să le uite, dar nici să le redea realităţii sub vreo formă anume. Depresii efemere şi zâmbete născute din trecut.

Hoinărea mai departe cât era ziua de lungă, pentru ca seara să ducă un buchet de trandafiri roz la o troiţă de la marginea oraşului. Cu pălăria în mână şi pantofii prăfuiţi de la atâta mers, schimba buchetul vechi cu unul proaspăt, se închina, zăbovea o clipă, îşi punea pălăria la loc pe creştetul capului, se întorcea şi pleca, prefăcându-se că nu ştie că o tânără îl urmărea din faţa casei ei de fiecare dată, sperând la un salut fugar.

Ajungea din nou acasă, cu umerii încărcaţi de bagajul unei alte zile din viaţa lui de trecător şi mergea în dormitor unde o săruta pe fruntea ridată pe femeia oarbă, care îl aşteptase ore şi ore şi ore... nerăbdătoare să-l audă povestind ce a mai văzut prin oraş.

0 comentarii

Publicitate

Sus