07.11.2010
"20 august, 1945

Stimată domnişoară,

Nu ştiu cum să încep pentru că niciodată n-am ştiut să mânuiesc prea bine vorbele.
Dacă situaţia ar fi alta, aş compune un cântec pentru dumneavoastră şi n-ar mai fi nevoie de cuvinte. Sunt pianist. De fapt sunt contabil la o bancă, dar mi-aş dori să fiu un pianist celebru. Nu, nu v-am minţit, ştiu să cânt la pian. M-a învăţat bunica.
De ce n-am mers mai departe cu pasiunea aceasta? Din teamă. Întotdeauna mi-a fost teamă. De tot, mă refer, în general adică.
Ne vedem în fiecare vineri, dar nu cred că m-aţi recunoaşte pe stradă. Păreţi distrasă şi rece când veniţi să vă rezolvaţi treburile la bancă. Niciodată nu staţi mai mult decât trebuie, niciodată nu greşiţi când completaţi chitanţele, deşi recunosc că mă rog să o faceţi, doar ca să avem un pretext să mai vorbim. Dar nu.
Apoi... v-aş mai spune câte ceva despre mine, însă nu vreau să vă plictisesc prea tare. Viaţa mea e orice altceva numai palpitantă şi interesantă nu.
Ah, doar că îmi place să călăresc. Duminica. Poate o să mi vă alăturaţi într-o zi. Sau poate bem un ceai împreună? O cafea, dacă nu vă place ceaiul?
Aş fi încântat. Aşa mi-aţi putea povesti totul despre dumneavoastră, iar eu v-aş spune de ce cred că m-am îndrăgostit. De dumneavoastră, desigur.
Mă bâlbâi chiar şi în scris şi cred că e timpul să închei. V-am răpit deja prea mult timp.
M-am gândit să vă pun scrisoarea într-o carte şi sper să o citiţi cu plăcere. La carte mă refer acum. Am ales "Romeo şi Julieta" pentru că nu dai niciodată greş cu aşa ceva.

Cu admiraţie,
M. G.

P.S.: În aşteptarea unui răspuns voi compune totuşi un cântec pentru dumneavoastră. "


O scrisoare nedesfăcută. Bucureşti, 2010.

0 comentarii

Publicitate

Sus