09.01.2011
Te auzi râzând câteodată, chiar şi în faţa mamei tale şi-ţi reproşezi falsitatea tonului. Sau pozezi. Ştii cum pozezi? Sigur că ştii. Pozezi în femeia veselă, sau femeia deprimată sau femeia afectată. Femeia care încearcă să facă pe plac tuturor, ca nu cumva să provoace dezamăgire.

Ai uitat de când nu ai mai fost tu. Ai uitat şi ce îţi place cu adevărat. Chiar preferi dulceaţa de zmeură în locul celei de vişine, sau ginul tonic în locul unui Cuba Libre? Ştii cu siguranţă că eşti o old fashioned lady, căreia îi place să fie glamorous de dimineaţă până seara, care n-a ieşit în viaţa ei nemachiată din casă şi fumează ţuguindu-şi buzele, însă din păcate n-ai descoperit până acum Gary Cooper-ul care să te dărâme de pe picioare.

Ai învăţat să dai din cap şi să aprobi cuminte, ţinând mâinile încrucişate în poală, să zâmbeşti convenţional şi să te întreţii cu oameni pe care îi deteşti în secret, de dragul convenienţelor. O singură mască nu e suficientă pentru tine, adulată de necunoscuţi pentru mersul tău legănat şi mirosul parfumului pe care îl laşi în urmă.

Vrei să se întâmple CEVA şi încă nu-ţi dai seama ce, pentru că eşti prea ocupată să-i satisfaci pe ceilalţi cu al tău comportament ireproşabil şi surâsul îngheţat, când de fapt ai vrea să strigi în gura mea "mai duceţi-vă dracului!" pentru că în definitiv "eu am... eu am depins întotdeauna de amabilitatea străinilor"...

0 comentarii

Publicitate

Sus