04.10.2014
În mod normal dimineţile mă găsesc mahmură. Mă trezesc cu greu, de obicei din cauza câinelui care-mi linge urechea pentru că vrea să fie scos afară. Dar am noroc cu un balcon mare, cu multe ghivece cu plante în el, pe care Truman le poate uda în voie de fiecare dată când nu mai am în casă niciun strop de alcool care să mă ajute să mă dezmeticesc. Alcool ingerat dis-de-dimineaţă egal scos câinele la pipi în parc.

Îmi plac dimineţile. Cu fiecare dimineaţă nouă îmi dau seama că am mai avut o zi câştigată. Ziua de ieri. Şi după ce beau ceva - de obicei Grand Marnier sau gin tonic (aleg Bombay Saphire datorită culorii) - intru în cadă cu o carte. Observ că în ultima vreme aleg să mă bag în cadă cu clasici.

Îmi pregătesc cu atenţie apa şi sărurile în care urmează să-mi strecor trupul. Din fericire alcoolul în exces nu şi-a lăsat încă amprenta pe corpul meu, care arată în continuare tonifiat şi superb. Şi tot din fericire, ficatul e în interior. Dar oricum nu trebuie să-mi fac griji în aceasta privinţă. HIV acţionează repede.

De când am aflat am încercat să nu mă mai culc cu nimeni. De fapt nu consider asta un chin. Nici nu mai am chef. Nu-i aşa că-i ciudat cum o boală cu transmitere sexuală îţi poate distruge definitiv libidoul?

Cel puţin aşa s-a întâmplat în cazul meu şi spre deosebire de alţii pe care-i ştiu, chiar prefer să nu fiu darnică cu bolile mele. Dar revenind la ritualul meu zilnic de îmbăiere... acum, când viaţa mi se pare din ce în ce mai scurtă - mai mult ca sigur din cauza faptului că mă găsesc în ultima ei parte - am început să fiu mai conştientă de nevoile şi plăcerile mele. Aşa că nu renunţ nici mort... nici moartă la statul cu orele într-o cadă plină ochi cu apă caldă şi sare de baie adusă din Israel de o formidabilă dansatoare din buric. Isabel parcă o cheamă - nu reuşesc niciodată să-mi aduc aminte numele ei.

Isabel asta nu e deloc frumoasă. Are faţa pătată de vărsat de vânt şi ochii mici şi depărtaţi şi de o culoare incertă, însă îşi mişcă trupul cu atâta pricepere că poate avea orice bărbat pe care şi-l doreşte în mai puţin de două mişcări. La propriu. Dar în definitiv, orice femeie poate avea bărbatul dorit. Acum depinde şi pentru cât timp. Truman reuşeşte să stea cuminte şi să asculte Nina Simone cât stau eu în cadă. E un câine foarte special. Serios. Aproape că mi se pare penibil să stau goală în cadă, în apartamentul meu mobilat art deco, cu câinele meu cuminte care stă cu botul pe labe şi mă priveşte cu ochii întredeschişi - jumătate plictis, jumătate reproş - şi să vorbesc de una singură într-un reportofon. Oare l-am pornit? Da, l-am pornit.

O fac numai pentru că mi-ai cerut-o tu. Cred că m-am îndrăgostit puţin de aerul tău Gary Cooperian. Sau ai prefera să te compar cu un regizor?

Dar fii fără grijă. Nu reprezint niciun pericol. Ţi-am mai zis că-mi lipseşte libidoul şi nici darnică nu sunt. Şi tu clar mă consideri o ciudăţenie. Altfel nici n-aş fi fost subiectul tău. "Subiectul tău" - ce elevat şi ştiinţific sună. Ştii că eu înainte să-mi încep cariera de cântăreaţă am fost olimpic naţional la chimie? N-ai crede, aşa-i? Şi uite aşa adăugăm puţină sare şi piper la povestea vieţii - aflată acum pe ultima sută de metri - travestitului care la 25 de ani şi-a tăiat puţa, şi-a pus ţâţe şi a devenit femeie. O femeie superbă. Chiar tu ai remarcat asta.

Nu ştiu încă dacă e bine să-ţi vorbesc direct. Dar când mi-ai dat reportofonul mi-ai spus să mă comport normal. Să povestesc o zi... mai multe zile obişnuite din viaţa mea. Şi iată că asta fac. Uneori vorbesc şi singură, iar ăsta e rezultatul. O să afli acum că am un crush pe tine. Dar ştii şi tu că nu există poveste bună fără un strop de romantism, aşa că te poţi folosi de asta în favoarea ta. Numai să nu-i spui nevesti-tii. Măcar nu acum, nu cât încă trăiesc. Mă deprimă femeile isterice şi am senzaţia că n-aş putea să evit un conflict cu ea.

Şi uite-aşa, din vorbă în vorbă, pe fundal de Sinnerman, e timpul să ies din cadă şi să mă ung pe trup cu ulei de argan înmiresmat cu scorţişoară. Face minuni, să ştii. Asta să i-o spui şi nevesti-tii. Nu fac niciun apropo. E doar o sugestie.

Îmi place să cred că îţi vei imagina cum mă ung cu ulei pe fiecare milimetru de corp. Dar mi-e teamă că eşti mult prea convenţional pentru asta. Însă dacă o vei face, nu uita, te rog, că nu eşti gay, adică să nu te gândeşti la asta, ar însemna că eşti limitat şi nu e cazul, sper. Eu sunt, până la urmă, femeie. Acum e momentul să schimbăm muzica şi să trecem pe vin. Ar trebui să-mi fac şi ceva de mâncare. Toţi iubiţii mei mi-au zis că sunt o bucătăreasă senzaţională. Poate că o să te invit şi pe tine la masă într-o zi. Invitaţii mei aduc întotdeauna desertul.

Truman vrea să ne jucăm, în timp ce eu mă gândesc ce-aş găti. Adevărul e că nu-mi e foame, însă dacă vreau să strălucesc diseară pe scenă, trebuie să am şi altceva în stomac în afară de alcool.

Ar putea să fie ultimul meu show. Mâine e posibil să nu fiu în stare să mă ridic din pat. Nu uita, că dacă se întâmplă aşa, te anunţ şi mi-ai promis că-l iei pe Truman. Nu vreau să mă vadă pe patul de moarte. E mult prea sensibil pentru asta. Şi poate-i găseşti şi lui un rol într-unul din filmele tale. A fost o lungă perioadă de timp gelos pe succesul meu. În curând o să vină momentul să mă pregătesc pentru spectacol. Mi-ar plăcea să vii şi în seara asta. De fapt sunt aproape convinsă că o să vii. Ştii că trebuie să-ţi descarci materialul de pe reportofon. E aşa de bizar că dacă o să faci un film excepţional şi o să câştigi premii cu el, eu o să fiu demult cenuşă. Sau nu e bizar. Aşa ar trebui să fie. Şi poate că în sfârşit ai mei vor fi mândri de fiul lor. Deşi mai mult ca sigur nu.

În seara asta o să-mi încep şi o să-mi sfârşesc show-ul cu Quizás, Quizás, Quizás. Nu te umfla în pene, nu o fac doar pentru că îţi place ţie, ci pentru că e cel mai bun număr al meu. Şi o să-mi pun rochia roşie din dantelă, cu perlele de la bunica la gât, perle care nu vor ajunge niciodată la viitoarea mea soţie şi mă voi machia ca Julianne Moore în A Single Man. Vezi ce repere culturale am?

Am apucat să-ţi spun că am fost îndrăgostit de o femeie? Era incredibil de frumoasă - crede-mă, ştiu ce zic. Dar toate la timpul lor. Îţi povestesc despre asta mâine. Dacă mai am timp. Acum mi se fierb prea mult pastele şi mi se duce dracului reputaţia de bucătăreasă.

Ah, ce-mi plac dimineţile, mai ales când se prelungesc spre prânz.

0 comentarii

Publicitate

Sus