26.02.2021
7 ianuarie 2020, mă aflam în NE Angliei, în localitatea Hornsea, la Marea Nordului. După multe falimente, începute din 2016, nevoia de bani ca să trăiesc eu, să îmi ajut fiul să termine Universitatea din Florenţa, secţia asistenţi medicali, să îmi ajut mama din Ro, m-a împins să intru în contact cu o tânără bulgăroaică ce conduce o agenţie de îngrijit bătrâni şi oameni cu dizabilităţi aflaţi la domiciliu.

Am început această muncă din nevoia de bani. Am urmat cursuri, în Anglia sunt sute de reguli şi legi în acest domeniu.Am cumpărat o maşină foarte veche, să mă deplasez la domiciliul acestor persoane pe care urma să le ajut.

În martie, Anglia a intrat in lockdown. Copiilor şi nepoţilor le-a fost interzis să îşi viziteze părinţii, respectiv bunicii. Singurii care puteau să îi viziteze eram noi, îngrijitorii. Noi am fost cei care le-am făcut cumpărături, am chemat doctorul sau ambulanţa la nevoie, le-am făcut mâncare, curăţenie, administrarea medicamentelor...

Dar şi eu am avut restricţii de deplasare, fiindu-mi interzis să vizitez prieteni, aşa că singurele persoane pe care le-am vizitat au fost clienţii pe care i-am îngrijit. Între noi s-au creat legături de prietenie şi ajutor reciproc. Salarul mi-a fost plătit, m-am ajutat pe mine, pe fiul meu, pe mama. Dar banii aceştia au venit CA urmare a persoanelor ce aveau nevoie de ajutor. Dar şi eu şi dragii mei din familie aveam nevoie de ajutor.

Din obligaţie, această muncă a devenit ceva ce am simţit că vine din suflet. În afară de banii de la sfârşitul lunii, am văzut zi de zi, zâmbetele şi încrederea lor, a acestor oameni, bucuroşi că nu sunt singuri, că orice s-ar întâmpla, noi suntem prezenţi şi gata SĂ le oferim ajutor în orice moment. A trecut un an şi pe lângă salariu am câştigat zeci de prieteni, persoane în nevoie şi familiile lor.

Anglia este încă în lockdown, dar eu am mulţi prieteni.

*
Aşteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2020 în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 28 februarie 2021. Mai multe detalii despre acest fel de top aici, într-o invitaţie făcută în 2008, dar încă valabilă. Pe scurt: prima şi singura regulă e că nu e nici o regulă, puteţi scrie despre tot ce v-a rămas în minte şi suflet din 2020. (Redacţia LiterNet)

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus