06.12.2009
Când a ajuns în acea dimineaţă acasă, Lilly a fost întâmpinată la uşă - ca de obicei - de Puffi, căţelul ei alb şi flocos şi de Miţa, pisica vagaboandă adunată de pe străzi.

Lilly a vorbit cu ei şi le-a dat de mâncare gândindu-se cât de bine îi făceau aceste primiri călduroase din partea unor necuvântătoare cărora trebuia doar să le dea de mâncare pentru a primi la schimb puţină afecţiune.

Se întreba dacă şi clienţii ei simţeau acelaşi lucru în legătură cu ea. Adică era atât de simplu să găseşti pe cineva dispus să-ţi ofere ceea ce doreşti pentru câţiva bănuţi.

O duceau în camera de motel, o puneau să se dezbrace ori săreau direct pe ea, îi cereau să le spună că-i iubeşte sau să le şoptească tot felul de cuvinte murdare şi în câteva minute zăceau fericiţi, cu trupurile transpirate între picioarele ei.

Lilly zâmbea la acest gând, în timp ce-şi scotea ciorapii din plasă cu portjartier.

După ciorapi a urmat rochia strâmtă roşie şi apoi sutienul din dantelă cu vreo două numere mai mici. Chiloţi nu purta niciodată.

Miţa îşi lingea labele şi Puffi se uita curios la ea.

Lilly privea în gol. Pe urmă s-a ridicat şi a început să-şi scoată cerceii. Şi aşa, deodată, ajunsă la oglindă, în timp ce-şi desprindea părul, lucru pe care-l făcea în fiecare seară, şi-a dat seama că avea în faţă o altă persoană.

Rădăcinile părului colorat cu roşu creşteau din loc în loc albe, dinţii i se îngălbeniseră de la tutun, ridurile de pe frunte şi din jurul gurii i se adânciseră şi sânii altădată fermi îi erau căzuţi şi moi.

S-a îndepărtat puţin de oglindă şi s-a uitat şi la talia care i se împlinise şi la coapsele la fel de lipsite de fermitate precum sânii.

Fără să-şi dea seama, Lili făcu ochii mari şi deschise gura într-un ţipăt scurt.

Puffi s-a speriat şi a chelălăit şi Miţa s-a oprit pentru o secundă din ritualul de spălare.


Lilly avea încă mâinile puse în jurul feţei când auzi bătăi în uşă.

Altădată nu s-a fi ferit să răspundă goală, oricum tot cartierul o ştia deja "en detail", dar atunci şi-a tras ruşinată un halat negru cu pene pe ea şi strângându-l în jurul gâtului a deschis precaută.

Când a văzut-o iar pe Allie, vecina de la doi, cu o cană goală în mână pregătindu-se să-i ceară cafea sau zahăr sau alte minunăţii, i-a trântit uşa în nas zbierându-i să pună curu' la muncă şi să nu mai cerşească.

În momentele alea Lilly ura pe toată lumea. De la vecinii ei băgăcioşi până la ultimul client pe care-l distrase târziu în noapte.

Era un camionagiu care-o striga pe mă-sa de fiecare dată când ajungea la orgasm şi ca să adoarmă o ruga să-i îngâne un cântec de leagăn.

Şi încă el era unul dintre cei normali...

Mai era puştiul care se îndrăgostise de ea şi îi aducea parfumuri pe jumătate folosite şi flori furate de prin grădini şi cimitire, avocatul care voia să audă cinci declaraţii de amor pe minut, doctorul sonat, care o punea să joace alt rol de fiecare dată, aşa că fusese şi călugăriţă şi asistentă şi prima femeie astronaut şi... o mulţime de alte personaje sau producătorul de vin care-i dăruia frecvent sticle cu rosé.

Se gândea la ei şi ar fi vrut să ştie ce însemna ea în vieţile lor în afară de orele pe care şi le petreceau împreună.

Dacă vreo secundă era prezentă în vreun fel în minţile lor, cum o priveau...

După un timp şi-a răspuns singură: o curvă. Singură pe deasupra. Care îmbătrânea. Căci nu singurătatea sau lipsa de confort sufletesc o făceau pe Lilly să-şi pună întrebări, ci conştientizarea faptului că îmbătrânea şi teama că în curând trupul ei nu mai avea să folosească la nimic.

Atunci, ea şi-a dorit pentru prima dată un bărbat, chiar dacă ştia că o să se trezească în fiecare dimineaţă şi o să vadă acelaşi chip, chiar dacă avea să-i spele ciorapii, chiar dacă trebuia să gătească zi de zi pentru el.

Singurătatea era mai rea decât toate acestea.

Citiţi următorul episod aici.

0 comentarii

Publicitate

Sus