13.12.2009
Citiţi episodul precedent aici.

Ziua 1
Lilly s-a trezit dis-de-dimineaţă şi a început să cureţe casa. A spălat geamurile, a scos praful de sub pat, a frecat faianţa din baie şi din bucătărie şi a spălat lenjeriile. Totul trebuia să fie "lună" pentru bărbatul care avea să-i stea alături. A încercat chiar să gătească, dar cum experimentul a dat greş mai repede decât se aştepta, s-a gândit că nu e cazul să se precipite.

La prânz a mers la coafor şi şi-a vopsit părul într-o culoare decentă. Şaten închis părea mult mai potrivit pentru o femeie de casă decât roşcat.
"Femeie de casă" - ceva ce nu credea că o să spună vreodată despre ea.

Apoi, seara, înainte să iasă "la treabă", şi-a încropit în minte o listă cu toţi bărbaţii pe care i-ar fi putut prinde în mreje pentru totdeauna. Îi putea număra pe degetele de la o mână.

Şi tocmai din acest motiv şi-a luat hainele cele mai bune: o rochie neagră până la genunchi, împodobită cu dantelă şi pene şi pantofi cu toc foarte înalt în picioare.
De asemenea a rupt un trandafir din grădină şi şi l-a prins după ureche.

Se simţea frumoasă şi încrezătoare.


Ziua 2

Lilly are o durere de cap îngrozitoare. A ajuns acasă târziu, beată şi deprimată. Durerea ei de cap e de fapt mahmureală pură, căci soţul pe care ar fi vrut să-l găsească din prima nu a catadicsit să apară şi nici prea mulţi clienţi nu i-au ieşit în cale. Aşa că s-a împrietenit cu o sticlă de whisky. Bun pentru tristeţe, dar atât de ieftin că a doua zi te gândeşti că şi Iadul ar fi o alternativă mai bună.

Stă toată ziua în pat şi meditează, cu ochii aţintiţi spre tavan.
(...)


Ziua 5

Lilly crede că are o speranţă. Îl cheamă Victor şi e mecanic auto. O iubeşte de multă vreme, dar i-a mărturisit asta numai după ce a fumat marijuana. Nu e nici urât, nici foarte prost (deşi ar fi de preferat) şi are şi ceva bănuţi. Pare dispus să trăiască alături de ea.

Dar e o singură problemă: Victor are trei copii de 8, 10 şi respectiv 12 ani. Nevastă-sa (decedată la a treia naştere) s-a înmulţit ca o iepuroaică.

Ce se face Lilly cu trei plozi?
(...)


Ziua 20

Lilly s-a mutat cu Victor. Adică Victor şi plozii s-au mutat la ea şi este relativ mulţumită.

Sigur că îi e dor de ceilalţi, dar nici Victor nu se descurcă aşa de rău în pat şi poate să o fericească binişor chiar şi de două ori pe noapte.

Iar copiii, ei bine, copiii sunt buni şi ei la ceva. Dimineaţa se trezesc şi îi pregătesc micul-dejun lui Lilly, pe care i-l servesc la pat, apoi pleacă la şcoală. La prânz se întorc şi gătesc două feluri de mâncare, iar seara se joacă pe maidan cu alţi plozi de vârsta lor.

Da, Lilly este mulţumită. De fapt, în acest stadiu al existenţei ei, ar putea spune chiar că e fericită.
(...)


Ziua 50

Este cea mai importantă zi din viaţa ei.

Lilly îşi pune sutienul şi portjartierul alb, se urcă pe tocuri de 10, se pudrează, se stropeşte cu parfum, îşi împleteşte părul şi zâmbeşte imaginii ei din oglindă.

Este ziua cea mare. Ziua când îşi deschide bordel. O să devină matroană.

La dracu cu Victor şi copiii care o plictiseau teribil, la dracu cu viaţa de femeie aşezată la casa ei, semi-gospodină şi toate cele, ducă-se dracului şi dorinţa ei de a deveni mai bună.

A revenit la părul roşcat.

În filozofia ei simplă de viaţă, Lilly a învăţat cel mai important lucru, că oamenii sunt ce sunt şi nu are rost să încerce să schimbe.

Iar ea cu siguranţă se născuse să fie curvă.

0 comentarii

Publicitate

Sus