01.04.2010
Fotoreporterul Cristian Movilă a fost invitat să-şi expună lucrările pe 20 martie 2010 la Van Gogh Grand Café în cadrul festivalului de film documentar One World Romania 2010. Evenimentul s-a desfăşurat sub forma unei expoziţii digitale cu o selecţie de lucrări fotodocumentare despre condiţia umană, realizate de artist.

"Prin intermediul nuanţării percepţiilor şi a abilităţilor vizuale, Cristian Movila ne transpune într-o călătorie emoţionantă prin lumi diferite şi complexe, ilustrând prin fotografiile sale vulnerabilităţile ce surprind esenţa fragilei demnităţi a fiinţei umane", spune despre el James Wellford, Senior Photo Editor, Newsweek.

Cristian Movilă e un fotograf român a cărui muncă e recunoscută pe plan internaţional, fotodocumentarele sale pe teme sociale fiind publicate în ziare şi reviste precum New York Times, Naţional Geographic, Newsweek, Time Magazine, Independent on Sunday Review, The Sunday Times Magazine, The Telegraph Magazine, Paris Match sau Stern.

Cristian Movila a acceptat invitaţia organizatorilor celei de-a treia ediţii a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World România de a-şi prezentă lucrările în cadrul festivalului şi astfel s-a născut expoziţia digitală care a avut loc la Van Gogh Grand Café.

Evenimentul va fi o avanpremieră a Bucharest Documentary Photo Festival, ce va fi organizat în 2011 de către Cristian Movilă şi Fundaţia EIDOS.

Cristian Movilă şi-a început carieră în 2003 ca fotograf la o agenţie de ştiri, iar în 2005 a devenit freelancer, avînd însă contracte cu unele din cele mai prestigioase publicaţii din lume - Newsweek şi The New York Times Magazine. De atunci a abordat în fotografiile sale teme sociale, axându-se pe dramele oamenilor din Orientul Mijlociu. În România, mişcat de copii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie, Cristian a realizat o expoziţie de fotografie cu o strângere de fonduri pentru tratamentul acestor copii. Campania a fost lansată în Bucureşti şi la Paris şi a reuşit să strângă 3,2 milioane de euro. Cristian este şi cel care a pus bazele Fundaţiei EIDOS, un centru destinat artei contemporane, care include o galerie de artă, un club al artiştilor romani, workshopuri şi alte activităţi. Puteţi vizita siteul lui Cristian Movilă la adresa http://cristianmovila.com/.

One World Romania este un festival de film dedicat drepturilor omului, care a ajuns la a treia ediţie în România. Misiunea festivalului e să ofere informaţii complexe şi obiective despre cum sunt încălcate drepturilor omului, în scopul de a aduce în prim-plan această problemă, de o a supune unei dezbateri şi de a găsi conexiuni între problemele sociale existenţe şi politicile internaţionale.


0 comentarii

Publicitate

Sus