Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Poveştile fetei nesăbuite

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Despre dragoste şi alte întâmplări din Bruxelles


Rozana Mihalache

09.05.2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
I.

I-am întâlnit la metrou. El purta un costum deschis la culoare şi o eşarfă roşie în jurul gâtului. Era mai înalt cu două capete decât ea şi ţinea pe umărul drept o geantă înflorată, dintr-un material textil. Geanta ei. Ea abia dacă depăşea un metru şaizeci şi era puţin adusă de spate. Avea buzele rujate discret într-o nuanţă de roz-beige şi purta o şapcă haioasă, asortată unor pantaloni pană şi unui sacou cambrat. Amândoi aveau feţele brăzdate de riduri, dar ochii luminoşi şi zâmbitori, ca de copii. Păreau imuni la tot ceea ce îi înconjura şi parcă pluteau prin mulţime. Nu şi-au adresat niciun cuvânt cinci minute cât am aşteptat trenul, dar au stat cu mâinile înlănţuite puternic.
El cu două capete mai înalt decât ea şi ţinându-i geanta pe umărul drept.


II.

În centrul Bruxelles-ului, în apropiere de Grand-Place, locul cel mai populat de turiştii veniţi să savureze bere belgiană şi mâncăruri cu sosuri pe bază de bere belgiană, e un magazin de vinyluri, vândute la preţ de nimic. Printre toate discurile vechi, aparţinând unor străini de cine-ştie-unde am descoperit Lacul Lebedelor, o înregistrare a Orchestrei Simfonice Radio a URSS, dirijată de Gennady Rozhdestvensky.

Am cumpărat preţioasele vinyluri (trei la număr) cu fabuloasa sumă de doi euro şi cincizeci de cenţi pe data de 7 mai 2010, când se aniversau fix 170 de ani de la naşterea lui Piotr Ilici Ceaikovski...
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer