01.12.2011
Ascultaţi două piese ale duetului instrumental portughez Dead Combo:

"A Menina Dança" (2,75 Mb, din albumul Vol. 2 - Quando a Alma Não é Pequena)
"Putos a Roubar Maçãs" (3,26 Mb, din albumul Lusitania Playboys)

Lisabona înfăşurată în muzică

Dead Combo este un duet instrumental portughez format din Tó Trips şi Pedro Gonçalves. Grupul a apărut în 2003, odată cu invitaţia de a înregistra o melodie pentru CD-ul Movimentos Perpétuos - Música para Carlos Paredes, un omagiu adus geniului chitarei portugheze, Carlos Paredes.

O muzică de poveste, cu iz de fado şi film western, intonată de două personaje scoase parcă dintr-o bandă desenată: un chitarist misterios şi neglijent, cu un joben care nu lasă aproape niciodată să i se vadă chipul, şi un basist cu eleganţa unui gangster, aproape nedespărţit de ochelarii fumurii.

Grupul a lansat cinci albume, dintre care trei au fost distinse în Portugalia cu Albumul anului şi Albumul Deceniului.

Vol. 1, albumul de debut al trupei (2004) a fost primit ca "... o gură de aer proaspăt..." în contextul muzical portughez al vremii şi a fost premiat de aproape toate publicaţiile de specialitate portugheze.
Vol. 2 - Quando a Alma Não é Pequena a primit de asemenea premiu pentru cel mai bun album al anului.
În 2008 a apărut Lusitania Playboys, al treilea album înregistrat în studio în 2008. Albumul a primit premiu pentru cel mai bun disc al anului şi albumul deceniului.
În 2010 apare DVD-ul în care sunt acompaniaţi de Royal Skull Orchestra, compusă din pian, tobe şi instrumente de suflat.
Lisboa Mulata / Lisabona mulatră, cel mai nou album, care îi are ca invitaţi pe Marc Ribot, Alexandre Frazão şi cântăreţul de fado Camané, va fi lansat în toamna lui 2011.

Duetul a fost prezent la toate festivalurile de anvergură portugheze şi a concertat în cele mai de seamă săli din Portugalia. Reputaţia lor naţională, precum şi interesul internaţional este în creştere.

0 comentarii

Publicitate

Sus