02.10.2014
Ascultaţi două piese din albumul Marea căutare al formaţiei OCS:

"Ni se pregăteşte ceva" (4,34 Mb)
"Am ce dau" (3,34 Mb)


Omul cu Şobolani (OCS), una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, a lansat în octombrie 2013, cel de-al optulea album din carieră - Marea căutare. Albumul este editat de către A&A Records.

În 2012, Omul cu şobolani au pornit într-o nouă căutare muzicală şi spirituală, deopotrivă. Marea căutare este un album muncit aproape doi ani de zile, un album care nu a venit deloc de la sine, dar nici nu a fost căutat, are 11 piese, şi dă deja semne că este cel mai "introspectiv" album OCS de pana acum.

Marea căutare este un album-manifest prin care cei patru membri Omul cu Şobolani reuşesc să-şi scoată ascultătorii din zona de confort, dar în acelaşi timp să se surprindă pe ei înşişi într-un moment de cotitură, în care trebuie să alegi dacă te uiţi în urmă sau priveşti spre viitor.

"Caută" trimite înspre căutarea pe care o s-o găsească fiecare, o s-o înţeleagă cum îl taie capul. Noi în momentul ăsta ne căutam pe noi înşine. (Mihnea Dobrotă, OCS)

În primăvara lui 2013 a fost lansat primul single de pe acest album, Caută, iar Visule, un featuring cu MC Bean (Subcarpaţi) sau Ridică-te şi mergi în mâini, ating subiecte tăioase care îndeamnă la autoanaliză, şi ajung prin locuri nebătătorite de trupă, atât din punct de vedere muzical, cât şi conceptual.

Videoclipul piesei Caută este co-regizat de Dragoş Ometita (art directorul oficial al trupei) şi Dan Amariei. Este primul clip pentru ambii. Cu toate astea, cei doi au venit cu o inovaţie: videoclipul are nici mai mult nici mai puţin de 10 finaluri (în premieră pentru România, din câte ştim noi!). Fiecare sfârşit poate fi ales de către cel ce vizionează videoclipul, prin intermediul unui site dedicat, făcut în HTML5, ce funcţionează pe cel mai modern browser.

Trupa de rock alternativ Omul cu Şobolani a fost înfiinţată în Constanţa, în 1997. De atunci au trecut 17 ani de căutări, 8 albume lansate, 90 piese şi 3 generaţii de fani. Componenţa actuală îi cuprinde pe Dan Amariei (voce), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) şi Radu Andrei (bas).

Tracklist Marea căutare
1. Ni se pregăteşte ceva
2. Am ce dau
3. Visule
4. Baloane de săpun
5. Pandora
6. Reptile de pluş
7. Ridică-te şi mergi în mâini
8. Hiroshima
9. Apă de izvor
10. Caută
11. Etajul 28

0 comentarii

Publicitate

Sus