14.11.2019
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Aeon Blank:

"I Wish I Had a Gun" (8 Mb)
"Fluturi albi" (feat. Ana Coman; 8,2 Mb)

(în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Prezentare AEON BLANK

AEON BLANK a luat naştere în 2011, fiind un cocktail de rock alternativ, gothic, dark wave, rock clasic şi progresiv.

Primul album al trupei, Handmadegods & Godmadedemons, a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conţine, 5 au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla. Videoclipul piesei Auguries Of Innocence a fost difuzat pe MTV România începând cu 23 septembrie 2012, când trupa a fost invitată în cadrul emisiunii Alternative Nation.

În 2013, patru piese de pe primul album al trupei au fost folosite de către BMV România în cadrul lansării pentru presă a Mini Cooper Paceman.

Cel de-al doilea videoclip al trupei a fost lansat un an mai târziu, pe 1 octombrie 2013. Este vorba de clipul piesei The Ballad of Lucy Butler, care a fost realizat la Castel Film, pe aceleaşi platou unde s-a filmat şi videoclipul trupei Muse, Knights of Cydonia.

Un nou single, intitulat Beyond The Strings (o colaborare cu Alex Grăjdeanu la violoncel) vede lumina zilei în vara lui 2014 şi beneficiază şi de un videoclip.

În decembrie 2014 trupa lansează al doilea album, intitulat Dark Waters şi semnează cu UNIVERSAL MUSIC ROMÂNIA. Albumul se bucură de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului. Materialul, cu un sound matur şi curat, conţine 12 piese şi colaborări surpriză, cum ar fi cea cu violoncelistul Alex Grăjdeanu şi cea cu trupa de Hip-Hop The Bridge Committee. Mixajul şi masterizarea albumului sunt realizate de Adam Whittaker, în repertoriul căruia se află nume ca Mark Ronson, Amy Winehouse, Lily Allen, The Damned, Julian Cope, Saw Doctors, Doves, Starsailor, The Rakes, Kate Nash, Grimus, Velosonics, OCS, The Amsterdams, Luna Amară, Space Needle.

Totodată, single-ul Behind Closed Doors este lansat odată cu albumul şi se bucură de un succes neaşteptat precum şi de un videoclip pe măsură.

Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timişoara, alături de nume ca Myrath şi Tiarra iar pe 4 august câştigă premiul 3 la Posada.

Dark Waters, piesa care dă şi titlul albumului, este lansată ca single pe 24 octombrie 2015, beneficiind şi de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO în cadrul Metalhead Awards.

Anul 2016 începe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa susţinând deja o serie de concerte atât în Bucureşti cât şi în ţară, iar pe 5 mai, împlinind 5 ani de activitate, le mulţumeşte fanilor printr-un concert aniversar în Club Fabrica, alături de o serie de invitaţi printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Ştefan Stan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot în acest an, trupa concertează în cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) şi Shine Festival (Bucureşti).

În decembrie 2016 este lansată piesa Hipster Apocalypse, ultimul single de pe Dark Waters, împreună cu un videoclip.

În 2017 şi 2018, Aeon Blank au continuat să concerteze în ţară şi nu numai (SZIN Festival Ungaria 2018), lucrând în paralel la noul material discografic, Dystopia, album ce anunţă importante schimbări în stilul abordat de Aeon Blank.

Abordând subiecte precum political correctness-ul şi totalitarismul, Dystopia (lansat în octombrie 2019) este un album cu tentă politică, ce condamnă în principal comunismul, ideologie ce pare să câştige din ce în ce mai mult teren în zilele noastre, în ciuda realităţilor crude ale ultimului secol. Albumul este un material de 15 piese, inclusiv 2 piese în română, ce va conţine câteva colaborări surpriză, inclusiv cu artişti din afara zonei de rock.

Dystopia este al treilea material discografic al trupei şi al doilea sub egida Universal Music România.

AEON BLANK înseamnă:
Emil Luca - voce şi chitară
Alexandru Grăjdeanu - violoncel
Sebastian Nazarevscky - chitară
Adrian Popescu - bas
Florina Popescu - tobe

Link online: https://smarturl.it/aeonblankspotify

Festivalurile în cadrul cărora a cântat Aeon Blank de-a lungul timpului sunt:
ROAD WOLVES BIKE FEST (2011) / GĂRÂNA (2011)
GALA METALHEAD (2012) / POIANA URBANĂ (2012) / B'ESTFEST (2012)
ARTMANIA (2013) / ZILELE PRIETENIEI BERGENBIER (2013)
ROCKER'S INN SASCA MONTANA (2014)
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (2015) / POSADA (2015) / MAXIMUM ROCK FEST (2015)
SHINE FESTIVAL (2015 & 2016) / AIRFIELD (2016)
ANONIMUL (2013 & 2017) / SUNSET FESTIVAL (2017)
FREERIDERS TRANSALPINA (2018) / SZIN (UNGARIA) (2018)

0 comentarii

Publicitate

Sus