17.09.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Guerrillas:

"Start The Fight" (9,14 Mb)
"War In Democracy" (9,90 Mb)

(în perioada 15 iulie - 31 decembrie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Guerrillas

Înfiinţată în 2002 la Cluj-Napoca, Guerrillas este una din formaţiile reprezentative ale mişcării hardcore-metal din România. Influenţată de trupe ca Sepultura, Soulfly şi Biohazard, muzica lor se defineşte prin riff-uri puternice de thrash combinate cu breakdown-uri grele şi voci explozive, exprimând o atitudine hardcore autentică.

Având Focul ca element determinant, conceptul versurilor Guerrillas promovează lupta ca acţiune esenţială, adevărul ca valoare absolută, unitatea ca forţă colectivă şi libertatea în spirit şi gândire, condamnând ignoranţa, prefăcătoria şi prostia care caracterizează societatea modernă. Fără apartenenţă la ideologii politice, sociale sau religioase, Guerrillas crede în puterea creatoare a omului, în diversitate şi multiculturalism, îndemnând la unitate şi la conştientizarea faptului că libertatea începe din mintea fiecăruia dintre noi.

Experienţa live cu Guerrillas se caracterizează printr-un sunet puternic şi agresiv, într-o abordare directă şi fără compromisuri.

Pentru formaţie muzica creează contextul care ne aduce împreună, oferind experienţa în care putem fi cu adevărat noi înşine atât în exprimare cât şi în ceea ce simţim, fiind forma de comunicare care transcende orice limitare pe care sistemul social ne-o impune.

Guerrillas susţine primul său concert în afara graniţelor în 2006 la Hunderground Feszt, Ungaria şi este invitată în deschidere la Sepultura.

În 2009 au loc primele turnee europene: First European Tour 2009 (Ungaria, Slovacia, Cehia şi Germania) şi Balkan Assault Tour 2009 (România, Bulgaria, Macedonia şi Serbia).

În 2010 şi 2011 Guerrillas susţine concerte de club şi participă la festivaluri în România şi în Europa (Ungaria, Serbia, Cehia, Slovacia, Germania şi Olanda) ca headlineri, dar şi alături de formaţii precum Pro-Pain, Cadaveres, Superbutt, Insane, Born From Pain, First Blood, The Haunted, Cataract, Madball, Skindred şi altele.

În octombrie 2016 a fost lansat LP-ul The Fire Revolution. Materialul discografic a fost înregistrat, mixat şi masterizat la Live Set Studio din Cluj-Napoca. Alături de Commandante şi Jenci şi-au adus contribuţia atât la partea de compoziţie, cât şi la partea de interpretare doi tineri chitarişti: Blunt şi Moga, iar versurile au fost realizate într-o excelentă colaborare cu Mistah White. Conceptul grafic a fost realizat de Fetyko Gabor.

În ciuda pandemiei, Focul arde în continuare...

Discografie:
First Strike - EP, 2004
Guerrilla Spirit - LP, 2008
Together Forever Stronger - EP, 2012
The Fire Revolution - LP, 2016

Link-uri:
facebook.com/GuerrillasBand
youtube.com/GuerrillasOfficial
guerrillas.bandcamp.com
guerrillas.ro

0 comentarii

Publicitate

Sus