29.01.2021
Mai multe poveşti despre anul 2020 puteţi citi aici.

*
Uitându-mă pe fotografiile din 2020, acum, sunt surprins câte am reuşit totuşi să fac totuşi într-un an atât de complicat şi de neaşteptat.

Pentru cei care nu mă cunoaşteţi trebuie să precizez la început că sunt îndrăgostit de caravaning şi de autorulotă, de fotografie, de drone, de familie şi de off road - mai am dar acestea sunt cele mai importante - şi ordinea este aleatorie.

Anul 2020 a început pentru mine vijelios şi frumos - un job în noaptea de revelion la Sinaia, apoi o tură de off road cu mai mulţi prieteni.

Nu vă pot descrie sentimentul acela când urci pe munte pe drumuri care abia se văd... poţi să faci fotografii unor locuri senzaţionale şi te şi lupţi cu muntele.

Imediat, la jumătatea lui ianuarie, am plecat la Stuttgart, la primul mare salon al anului din industria caravaningului din Europa ca să alimentez cu ştiri situl meu RVtravel.eu.

Cum la începutul anului pandemia era încă departe -nu auzeam decât zgomotul de fond la ştiri - am mai apucat să mai alimentez fototeca mea cu imagini din superbele deplasări făcute atunci, ba la Iaşi de 24 Ianuarie, ba în cetăţile din Ardeal, sau pe malul Neajlovului.

Apoi a venit aaa... surpriza.

Carantina, urâtă de mulţi, a fost folosită pentru a scana filme vechi şi pentru a mai face nişte materiale pentru Youtube - am folosit fiecare moment pentru a ne bucura, când s-a terminat, însutit, înmiit, de prima ieşire cu autorulota, lângă Bucureşti, la aer proaspăt şi la pescuit.

Fără să ştiu cum, am ajuns în vară... ce minunat a fost... o mega frumoasă călătorie (cu autorulota, cum altfel?) la Brăila, apoi in Dobrogea...

Dobrogea are parfumul ei senzaţional, este un teritoriu de poveste, şi foarte foarte fotogenic în acelaşi timp. La Jurilovca am stat câteva zile în camping dar şi în wild camping (în România încă se mai poate campa în afara campingului). Pe 12 iunie am luat o barcă din Jurilovca până la Gura Portiţei - paradisul de la capătul ţării, pentru a sărbători pe malul mării, ziua soţiei mele.

După câteva zile de Jurilovca, ne mutăm mai la sud, la Tuzla pentru două zile şi alte sute de imagini şi apoi în Vama Veche pentru alte câteva zile - pentru a termina excursia senzaţional sus la munte la aer cristalin la Vlăhiţa în judeţul Harghita.

Dar călătorului îi stă bine cu drumul! Aşa că pe 12 septembrie am sărbătorit la Olimp 22 de ani de căsnicie în briza marină pe care o iubim atât.

Apoi la treabă!

Am organizat în condiţiile complicate ale lui 2020 Convenţia Anuală de Caravaning la Cheile Turzii şi Transylvania Camp Fest, ceea ce a fost formidabil pentru acele timpuri ciudate.

Asta aşa, ca un rezumat foarte succint despre cum a fost 2020 din punct de vedere al notiţelor din carnet; dar în fototecă am strâns câteva mii de imagini foarte interesante, multe documentare, dar si câteva artistice, cu evidente vocaţii estetice - apusuri şi răsărituri, depărtări şi focuri de tabără, imagini cu drona, căutări şi întrebări şi răspunsuri vizuale.

Pentru un fotograf, o autorulotă aduce mii de oportunităţi neaşteptate - stai lângă lună şi soare, lângă ceţuri şi depărtări.

Îmi face plăcere să vă arăt câteva imagini - şi aş fi chiar curios, care vă place mai mult?






















http://marianmocanu.ro/

1 comentariu

  • Cea mai frumoasa fotografie
    Visanescu Georgs, 29.01.2021, 11:06

    Fotografiile sunt făcute îl locuri diferite fiecare imagine având farmecul ei. Toate sunt frumoase. Felicitari

Publicitate

Sus