10.02.2023
Bună tuturor! Suntem The Strizzers, un proiect de rock alternativ din București, iar pentru noi 2022 a însemnat mult așteptatul debut.

Am început oficial povestea aceasta faină cu un concert în The Pub Universității, pe 30 septembrie 2022. Și a fost atât de frumos că vrem musai să repetăm experiența. Și nu o dată, ci la infinit.

A fost un an al multor premiere. Primul interviu l-am dat înainte ca măcar să ne punem noi problema de cum să ajungem prin publicații. Apoi au urmat altele în care am povestit mai pe lung despre noi și muzica noastră și, dacă vreți să ne cunoașteți mai bine, tot ce reprezintă The Strizzers până acum găsiți aici https://linktr.ee/thestrizzers.

Unul dintre subiectele pe care le-am tot atins în aceste interviuri este numele nostru - The Strizzers. De la ce vine el și ce înseamnă? Păi... este un cuvânt inventat. Fără să însemne ceva anume, am vrut să lăsăm ca fiecare să poată interpreta sau asocia cuvântul cum dorește. Te poate duce cu gândul la oamenii care se plimbă pe străzile unui oraș (asemănarea cu "streets") sau poate defini un nou tip de "super-erou" care se regăsește în fiecare dintre cei care și-au găsit locul într-un mediu urban.

Un alt subiect "fierbinte" a fost ideea de "rock urban". Noi vedem rock-ul urban ca un subgen al rock-ului alternativ unde muza / inspirația o reprezintă orașul și diversitatea poveștilor și a experiențelor pe care le trăim în acest mediu. În piesele noastre se pot identifica elemente din "coloana sonoră" a orașului, care să ne amintească de faptul că, deși ne putem simți uneori captivi în acest labirint, muzica ne poate reda libertatea. Iar toate acestea le veți putea auzi pe primul nostru album, care va fi lansat în 2023.

Spuneam că 2022 a fost un an al premierelor. Tot în premieră The Strizzers s-au auzit pentru prima oară la radio, unde fost destul de greu, logistic, cu cărat tobe, echipamente de tot felul, probe de sunet etc. Am avut emoții și toate celelalte? Am avut. Mai facem? Absolut!

Tot în anul 2022 am lansat și primul nostru single, piesa See the Lights. Dacă ar fi să descriem sentimentul din spatele piesei, am zice că pentru noi este despre acel moment în care aterizezi pentru prima dată în nebunia orașului și te întrebi dacă vei răzbi vreodată și dacă vei reuși să îți găsești locul. Dar pentru tine poate fi despre atât de multe alte lucruri. Trebuie doar să o asculți și să te lași purtat(ă) de ea.


Privind în urmă la 2022, realizăm că a fost un an plin, am trăit experiențe de neuitat, am întâlnit oameni care ne-au fost și ne sunt alături, oameni care contribuie la crearea poveștii noastre și cărora le suntem etern recunoscători. Vrem să profităm de această ocazie pentru a le mulțumi atât lor, cât și prietenilor și familiilor noastre pentru suportul necontenit. You guys rock!

Ne auzim din nou la final de 2023, să povestim ce am făcut în anul acesta. Promitem că nu vom sta degeaba!

Din inima orașului,
The Strizzers
The Strizzers (foto: Marius Samoilă)
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 25 februarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus