22.02.2023
Îți scriu din 2023. Trei sute șaizeci și cinci de zile din viața ta sunt blocate pentru veșnicie în 2022. La fel, toate amintirile pe care le-ai trăit în acele zile. Uneori, îți spun drept, mă întorc la unele dintre ele. Revizitez locuri și oameni. Am câteva preferate, dar nu vreau să ți le spun, nu încă. Rămâi tu, cu ale tale.

Măi fată. Ai scrântit rău anul ăsta. Nu încerca să te justifici sau să te scuzi (ăsta e un obicei prost, cred că l-ai căpătat de curând) - știu că așa îți vine, dar abține-te. Ți-ai făcut și inima țăndări, și mintea - praf, și corpul - îh. Îmi revin ușor-ușor după dezastrul pe care l-ai lăsat în urma ta, dar te rog... ai mai multă milă de tine pe viitor, dacă de dragoste nu ești în stare.

Cum spuneam... nu știu ce ai avut cu 2022, dar l-ai făcut varză! Ai mințit, ai fugit de tine, ai urât, ai fentat, ai pierdut. Au alții grijă de tine, dacă tu nu poți, dar nu te mai baza doar pe chestia asta, ok?

Am vrut să te urăsc. Te-am și urât, o vreme. Încă mi-e foarte greu să mă gândesc la tine. Să-ți fie învățătură de minte să mai transformi minunea asta de viață într-o rană deschisă. Toanto. Îți scriu nu ca să-ți reproșez toate cele 365 de zile, ci ca să-ți spun că te-am iertat. Nu uit, dar te iert. Te iert, dar nu mai face tâmpenii d-astea.

Și nu te mai afunda atât de mult în lucrurile de care nu-ți vei aminti peste un an, doi, zece. Cariera ta nu e tot ce te definește, decât dacă vrei asta. Știu că mulți ani ai vrut asta. Ai fost și mai toantă decât în 2022, știu. Dar prioritizează lucrurile, că altfel te trezești că ești nefericită și neîmplinită. Îți zic un secret?

Ai o stea norocoasă, dar habar n-ai ce să faci cu ea. Uite, de exemplu, steaua asta a făcut ca lucrurile să se aranjeze, astfel încât să faci tot ce ai spus că vei face (și dacă tot ai spus, nu te plânge după!); steaua asta ți-a scos în cale și niște job-uri unde să faci ceea ce iubești tu cel mai mult - să scrii; și tot steaua asta a luminat și o întâlnire specială, pe final de an. O întâlnire datorită căreia îți scriu astăzi atât de deschis, atât de fericită și recunoscătoare.

Don't fuck it up, că ai tendința să sabotezi și să te auto-sabotezi. Just saying.

Vrei și sfaturi? Normal, tot timpul vrei sfaturi, dar ții vreodată cont de ele? Sau doar le pui la colecție?
1. Bea mai multă apă. Pe bune, bea mai multă.
2. Scrie mai mult. Bine, prost, cu sau fără talent. Scrie ca și cum viața ta ar depinde de asta.
3. Nu mai lăsa totul pe ultima sută de metri. Până în al 12-lea ceas. Până îți ajunge cuțitul la os. Trust me on this one, unele lucruri nu mai pot fi oprite sau evitate dacă e prea târziu.
4. Nu pierde bunătatea și transparența din privire. Sau, dacă le-ai pierdut, găsește-le și pune-le bine. O să-ți folosească...
5. Mai ieși din când în când. Știu că n-ai fost niciodată genul până acum. Fă-ți prieteni. Mergi la petreceri și la baluri. Viața e mai mare decât tine. Dacă vei conștientiza asta, vei fi foarte fericită. Mai exersează mersul pe tocuri, din când în când. Îți va folosi, atunci când îl vei cunoaște pe... spoiler alert.
6. Fii fericită. E un sfat simplu. Nu mai complica totul. Fii recunoscătoare.

Eu îți sunt recunoscătoare, într-un fel. Am o tonă de învățat din anul trecut. O tonă de îndreptat, de aranjat, de administrat. Dar și o tonă de iubit. Și știi ce? Mi-e foarte dor de mine. De-asta ți-am și scris. Ție nu ți-e dor?

Îți doresc decizii înțelepte în 2023. Comunicare eficientă. Iubire necondiționată. Îmbrățișări lungi. Dorința de a deveni mai bună. Devenire. Evoluție. Și odihnește-te când e cazul, Doamne iartă-mă! Și muncește mult. Cu tine, pentru tine și pentru lucrurile în care crezi.

P.S. (Spoiler alert) Nici anul ăsta n-ai dat de carnet. PE BUNE?!



*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 1 martie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus