30.07.2023
Mihaela Scânteie
Bărbatul a atins geamul care îi despărțea de Biblia aceea veche și a spus: jur că așa sex cum fac cu tine nu am mai făcut niciodată cu nimeni. Femeia a izbucnit în râs. Și dacă în loc de Biblie era un manual de la Tesla, era același lucru, nu? Adică puteai jura pe orice, i-a spus ea. Ei, nu chiar, a zis el. Însă cu siguranță eram mai pătruns dacă era ultimul studiu despre hyperloop. Au râs și și-au continuat plimbarea ținându-se de mână prin vechiul burg. Un nou apostol era pe cale să se nască.

Alexandra Cealera
Sunt într-un soi de capsulă intrauterină, dotată cu echipamente moderne prin care pot să văd lumea exterioară. Nu prea înțeleg, sunt prunc, dar gândesc ca un om mare. Ce sunt eu oare? Cum mă cheamă? Dacă ies de aici, unde mă îndrept? Parcă ascultându-mi gândurile, o palmă mă ridică și îmi arată lumea, sau ce-a rămas din ea. Copile, ești în siguranță, niște oameni răi au vrut să distrugă pământul, părinții tăi au fost înțepați. Li s-a spus că așa e mai bine și s-au supus. Tu ești un umanoid, mergi direct pe Marte.

Florentina Enache
My name is Nole. Nole Ksum. Am fost trimis la voi, cu sfânta misiune de a vă înălța la ceruri. Pentru aceasta, trebuie să mă cunoașteți și să mă urmați, după cum și eu trebuie să vă știu pe voi toți și să vă conving. Aplicația e aproape gata. Acesta este koob-ul pe care am imprimat termenii de referință și condițiile voastre de utilizatori unici. Nu trebuie să faceți niciun download, se va instala singur în toate sistemele voastre. Doar faceți click pe agree și în curând veți putea intra în rai.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus