08.08.2023
Miruna Marin
În casca lui răsună Sex Pistols. Dă din cap, zâmbind. Șoferul frânează, burduful troleului scârțâie, platforma rotitoare i-o zvârle, ca predestinat, în brațe. E toată-n negru, ochi conturați cu fumuriu, bocanci, plete lungi dezmățat de roșcate. Parfum de iasomie. Cam puternic. Și unghii cam de pisi. Ochii lui coboară discret spre pieptul plin unde vălurește un A în cerc roșu. Anarchy? Nu, Andreea, susură ea. Tricoul, zice el. A, H și M. Scârbit, îndeasă casca la loc. Înapoi la Rotten și Vicious.

Arthur Ianoși
My dear Lilith. De ce pisici portocalii scriu în engleză?, își zise Bărbosu, ștergând cu o bucată de nor. De când ai plecat, aici e jale. Ăștia înaripații s-au luat la harță cu ăia împielițații. Am avut inspirația să developez amintirile cu noi într-o picătură de rouă pe care-am salvat-o în ultimul fir de iarbă. Ți-ai uitat eșarfa cu lebede negre. În șifonier. Încă miroase a tine. A flori albe și-a rebeliune. Te-am iubit preț de-un Univers dar acum tre' să-nchei că dau ăștia foc la baracă. From God with love.

Ana Vlad
Roata scârțâi-n amintire, împinsă de vânt. Sări-n ea. Rochia verde flutura a vară pe trupul ei mic, inima-nghițea bucurie-nvârtită cu soare, un ciob sclipea o dată la 360 de grade. Străinul ce privea hulpav de lângă tufa-nflorită și-l aminti abia mai târziu, când smulse ciobu-nroșit din ochiu-i murdar. Nu vorbi cu străinii, scrâșni și se-ndepărtă. Apoi frica-ncepu a-i molfăi inima, pân-o scuipă-ntr-o zi, amară. De-atunci, nu mai simte decât o-nvârteală ciudată în care cade mărunt și miros dulceag de iasomie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus