21.10.2023
Ana Vlad
Se spune că înainte să mori, întreaga viață îți trece prin fața ochilor. Bețivul violent cu care s-a măritat mama, după ce a decis să nu mă arunce, procreează-n neștire. Eu sunt sacul lor de bătaie, bastarda, fata-n casă, niciodată copilul. Cresc rău și fac la fel: bețiv violent, copii cu nemiluita, chin. Mă răsucesc cât să-mi treacă cordonul ombilical în jurul gâtului. Într-o cameră plină de oameni mari și copii care cântă, o femeie necunoscută îmi ține în față un tort cu cinci lumânări: hai, suflă. De ce să risc?

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Când l-am cunoscut avea peste 40 și își căuta marea dragoste. Contează să o găsești sau anii petrecuți cu ea, l-am întrebat. Ești la o vârstă și nu știi dacă restul e mini sau maxi. Dacă ai fi timp, ce ai face pentru tine, cum ai trece? Când ne-am reîntâlnit mi-a spus râzând, am găsit-o. Am și eu un acasă. Și, ca să-ți răspund, timpul pentru noi și-a schimbat valoarea, o săptămână este ca o lună, o lună ca un an, avem destulă vreme să ne trăim iubirea. Mai bine să fii fericit pentru o secundă, decât jalnic o viață.

Vero Anttheia Teodoru
Vine o vreme pentru fiecare, vremea când retragerea demnă e singurul lucru pe care îl mai poți face. Privește-te în oglindă, vei ști dacă a sosit. De preferat e să faci pregătiri din timp, să nu te ia prin surprindere. Mansarda să fie ordonată, aerisită, liberă. Contemplă totul în liniște cu zâmbetul pe buze apoi primește-o pe Ea, cea mai mică moarte despre care crezi că nu ți se potrivește. Așază-te comod în cutia mare, savurează plimbarea de pe urmă cu dricul ce poate fi roz cu funde albastre.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus