06.11.2023
Ana Vlad
Pe plaja pustie nu se-ntâmplă niciodată nimic. Marea foșnește în continuul ei du-te-vino, vânturile spulberă apă și nisip la-ntâmplare, luna sparge-n umbre coliba singuratică, stelele cad cum te uiți la ele. Uneori poți să mori de plictiseală. Iar alteori, ca acum, soarele poleiește crud un trup uitat pe mal de reflux. Inima-ncepe să-mi bată tare, ca-n zi de sărbătoare când vin musafiri. M-apropii și caut din ochi: ce mi-a adus, ce mi-a adus. Pe-un deget sclipește ceva. Ridic, fericită, toporul.

Vlad Mușat
Mi-am aprins un trabuc și mi-am turnat un pahar cu whisky. În două ore am să semnez contractul. De aici, de unde am sediul, se vede tot orașul. Deschid televizorul. Pe un post e Captain Planet, unul dintre desenele mele preferate din copilărie. Pământ, Foc, Vânt, Apă, Inimă. Toți prietenii din copilărie cu care mă jucam de-a supereroii au murit de tineri. Cancer. Mașina partenerului de afaceri a sosit în curtea firmei. Licitații măsluite, Evaziune fiscală, Amante, Vacanțe, O viață am. Captain Obvious.

Denisse Oana Rădoi
Purta la gât o eșarfă cu rimă albă și dansa într-o horă inelară. Ieșea în evidență pentru că era singura adolescentă cheală din oraș. El îi scria zilnic pe câte un șervețel poezii de Minulescu sau clasici. Într-o zi de toamnă, el îi zise că noiembrie începe cu noi. Așa că îi dărui un inel din tablă vopsită în verde. Ea îl poartă și acum, el a uitat-o ca pe un fapt cotidian. Iubirea ei, din dureroasă a devenit schiloditoare, apoi sursă de forță și regenerare. Pentru că, totuși, pe inel era inscripționat IUBIRUINȚĂ.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus