15.12.2023
Mihaela Moisescu
O angajasem pentru curățenie, și nu mă așteptam să vină o fată atât de drăgălașă, cu o așa vitalitate. S-a apucat de treabă imediat, plimbându-și pămătuful prin toate colțurile inimii mele, scuturând pânzele formate în ani de zile, spălând cu veselia ei toată mizeria ce se acumulase în sufletul meu. Ochii seducători și mai ales glumele cu blonde, ea fiind o blondă veritabilă, îmi aerisiseră toate cotloanele minții. Mirosea a mentă răcoritoare în casa mea. A doua zi a dispărut cu toate ceasurile mele scumpe.

Vero Anttheia Teodoru
Când James a apărut la ușa rulotei, Eileen l-a întâmpinat cu arma. Un pas și-ai murit, i-a zis mânioasă scuipând ca un bărbat. Vreau s-o văd. A tras. Glontele a trecut razant pe lângă. Ești nebună. Cu ochii mirați copila ascunsă după perdea privea întreaga scenă. A fost prima și ultima oară când Jessie și-a văzut tatăl. Odată a întrebat despre el, dar mama s-a mâniat așa rău încât s-a temut să mai deschidă vreodată subiectul. Mai târziu a crescut simțind pe propria piele ce e iubirea de-o seară.

Octavia Buhociu
Acum ce să fac, de unde să te iau? A fost pentru câteva ore. Tu mă cunoșteai de prin vecini, iar eu de la un concert-vernisaj în aer liber, unde tu țineai partitura pianistului. Am aflat că vrei o revistă, eu o aveam și atunci, curajoasă, te-am sunat. Am dat peste un frate. Dar ai venit bucuros la întâlnirea propusă de mine. Cu un trandafir roșu: Te iubesc de 5 ani, dar mâine plec la muncă în Grecia cu tata. Ne-am plimbat pe străzi de toamnă. N-am apucat să-ți spun și eu Te iubesc. Că a venit mașina să te ia.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus