08.01.2024
În iunie 2024, în Germania se vor aduna 24 de echipe europene reprezentând 24 de națiuni ca să joace fotbal. Timp de o lună, (sute de) milioane de spectatori și telespectatori vor urmări meciurile. Unii microbiști vor fi implicați (din fericire și românii) așa că vor trăi bucurii și tristeți alături de echipele pe care le susțin, alții doar se vor bucura de joc.

La Euro 2008, am încercat pe LiterNet o nebunie. Am însoțit meciurile cu descrieri ale culturilor țărilor care se înfruntau. Au fost texte despre arhitectură, arta contemporană, arte plastice, branduri, dans, muzici, filme, gastronomie, ICR-uri, poezie din țările de atunci. Și, desigur, fotbal. Încercăm ceva similar și de data asta. Nu știm ce se va întâmpla, e mai mult, e mai greu, dar dacă vă prindeți în joc... vedem împreună ce ne putem spune unii altora despre cele 24 de țări.

Și pentru că e bine să începem din timp, o să pornim la drum cu poveștile orașelor în care se desfășoară Euro 2024: Berlin, Dortmund, München, Köln, Stuttgart, Hamburg, Leipzig, Frankfurt, Gelsenkirchen, Düsseldorf.

Iar dacă vreți să ne spuneți ceva despre relația voastră cu țările Euro-ului, vă aștept cu un e-mail pe adresa [email protected]. Nu există limite ale imaginației, puteți să ne surprindeți cu propuneri la care nu ne-am gândit sau puteți oferi o altă perspectivă asupra a ceva ce ne-am gândit. Puteți vorbi de trecut sau de prezent. Puteți să alegeți o țară sau o temă de discuție. În fine, știți deja că LiterNet nu se teme de idei. Deci vă așteptăm, să facem împreună ceva care să facă din acest EURO ceva mai mult decât fotbal, care să folosească celor care vor fi atenți la el și care să rămână pentru cei care vor dori să retrăiască o experiență.

Notă: țările calificate: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Georgia, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România, Scoția, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Turcia, Ungaria, Ucraina. Euro 2024 va începe pe 14 iunie 2024 și se va termina pe 14 iulie 2024.

0 comentarii

Publicitate

Sus