15.02.2024
Nicolae Popescu
Pricop vine lihnit acasă. Stă la masă cu farfuria-n față. Vera flutură o lingură și turuie: A fost mare agitație azi. Ăștia de vizavi și-au luat câine. Mic și-al dracu, m-a lătrat când m-a simțit la vizor. Ăștia-n perete cu noi s-au tot bălăcărit, l-am auzit pe el că pleacă la mă-sa. Sus, la Gilda a oprit liftul de două ori. Am crăpat ușa și m-am uitat: au fost și instalatorul și ăla de la cablu. Pricop sare de pe scaun: Vero, iar a dat ciorba-n foc. Și nici nu mă convingi că Gilda e panaramă. A fost cu mine azi.

Amalia Melnic
S-a întâmplat, așa, ca orice altceva. Te-am așteptat de la apus până dimineață. Eram ușor îngrijorată. Când a sunat telefonul și am răspuns, mi s-au înmuiat picioarele, simțeam tot greul din lume pe umerii mei. Mi-au spus că ai murit și nimic altceva. Întrebările au plonjat în aer grave. Am deschis televizorul cu intenția de a mă distrage măcar o clipă. Șocul s-a adâncit. Toate televiziunile vuiau cu accidentul tău. Tot atunci am aflat că aveai pe alta de mult și erați în drum spre mare.

Gabriel Rusu
Actualități externe. Poporul rus, veșnic prieten, va primi un mic dar din partea măreței noastre națiuni. Pentru a comemora 53 de ani de la Marea Victorie, conducătorul nostru, Kim Jong-un, va înapoia în semn de empatie omologului său Vladimir Putin, Republica Muncitorească Alaska. Ceremonia e planificată imediat ce întâiul fiu al patriei se va întoarce din vizita oficială de pe câmpurile de orez ale planetei Marte, unde tovarășii marțieni i-au solicitat vehement prezența, la Sărbătoarea Depășirii Normei.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus