27.03.2024
Editura Litera
Alexandra Niculescu
kyparissia
Editura Litera, 2020



Citiți un fragment din această carte aici.

***
Invitație la lectură

M-am născut în București și am vrut să fiu o Ally McBeal, dar n-am găsit locul în care să-i ascult pe Barry White și pe Vonda Shepard. Am citit Istanbulul lui Pamuk și am știut că vreau să scriu, că am aceeași nevoie de a scoate la lumină frumusețea tristă care se ascunde oriunde.

Cartea mea, Kyparissia, e o plimbare de-a lungul unei plaje. E bine să stăm aproape, ca să ne dăm cu părerea despre ce întâlnim: ar trebui ca eu să știu fiecare cotlon al ei, dar nu-i chiar așa, pentru că e în continuă schimbare. Dăm de nisip fin, care însă poate să ne ardă tălpile, și alergăm în mare, începe porțiunea cu denivelări, sunt niște dealuri unde cresc plante și copaci pe care nu toți îi cunoaștem, dar miroase așa bine, n-are cum să nu miroasă bine pe o plajă. Totuși s-ar putea să ne speriem din când în când: sunt cabine și sunt oglinzi care ne arată lucruri pe care le ținem doar pentru noi.

Și mai e și zona de nudiști, care, chiar dacă zici că nu te interesează, tot te face să te gândești cum ești tu când te despoi de ce ascunzi. Nu trebuie să ne ținem de mână cât timp traversăm plaja, dar ar fi bine să avem capetele apropiate ca să ne șoptim niște adevăruri care nu se spun în gura mare, doar se suflă ușor, ca briza de vară ce le ia și le duce unde trebuie.

Citiți un fragment din această carte aici.

0 comentarii

Publicitate

Sus