05.04.2024
Răzvan Drăgoi
Privirea lui scruta zarea, cu ochiul stâng. Dreptul nu știm unde privea. Trecu în dribling de un jucător, apoi de încă unul și încă unul, șut și ar fi fost gol. Însă aici nu-i liga campionilor, ci secția de votare anticipată, unde alegătorii paranormali vin să presimtă, contra unei sume modice, cine va câștiga. Candidatul ieși în fața noului venit cu un surâs larg. Ștampila de vot fu trimisă pe partea stângă. Alegătorul dădu să șuteze la vinclul urnei, nimerind președintele comisiei. Fault clar.

Gabriel Rusu
Vasilică puiul mamei, te-ai înhăitat cu alde Borcea și uite unde ai ajuns. El e bine mersi, i-a plătit ta-su examenele, iar tu ai restanțe până-n gât. Simțeam eu că-i ceva putred când venea la noi acasă și-mi spunea rânjind, lăsați-ne să ne pregătim doamna Turcu. Ce naiba făceați măi? Vă jucați ca idioții de-a eroii de la Termopile. Crezi că viața e un film în care câinii umblă cu colaci în coadă? Of doamne, de-ai fi măcar jumătate din Georgică a lu' doamna Copos. Ăla tace și face, de-aia-i șef de promoție.

Gladiola Chete
Corvinul a fost o echipa mare. Acum a renăscut și e în liga secundă. Noi o iubim la fel. Sunt trist că nu pot fi acolo azi, când e meci mare. Înțeleg că ție îți sună ciudat, că nu știi unde e România pe hartă, darămite Hunedoara, dar ai vorbit de echipa voastră, zic sorbind berea în pub, într-o periferie londoneză. Echipa mea are suporter pe Elton John, a ta pe cine? Are 55.000 de Elton John foarte hotărâți plus legende ca Mișa Klein. A ta ce nume a dat, că la pian cântați bine pentru o echipă de fotbal.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus