13.04.2024
Monica Bologa
Promisiunea că nu vom dormi niciodată supărați după o ceartă s-a evaporat. Ziua ne evitam, noaptea ridicam între noi un zid. În primele 7 nopți fiecare s-a ghemuit pe câte-o margine de pat. Apoi am început să atingem cu picioarele zidul. Cu fiecare noapte, zidul se topea sub tălpile noastre. Următoarele 4 nopți, am dormit spate în spate, tot arici. Apoi a venit noaptea în care, cu ochii închiși, ne-am căutat palmele, ne-am lipit corpurile. Și ne-am iubit. După 9 luni a apărut copilul nostru născut dintr-o împăcare.

Octavia Buhociu
Măi băiete și nevastă, vă anunț oficial că analizele au ieșit proaste, marcherii tumorali sunt peste poate și deci, în curând, vă voi părăsi. Eu m-am apucat să scriu să nu uit ce-am trăit cu tata până la cei 16 ani ai mei: îmbrățișări, bani destui de buzunar, călătorii prin lume, bicicleta de curse, jucat fotbal pe stradă, chiar prima țigară fumată împreună fără știrea mamei, nimic de zis. Dar și catarama de la centironul lui rămasă pe fruntea mea pentru că l-am văzut la piesa marelui Will, dar nu cu mama.

Laura Stanciu
În cutia poștală a apartamentului 6, se află facturi și scrisori de la toate companiile care așteaptă bani de la domnul Gore. Este foarte nemulțumit domnul Gore, așa că face petiții, plângeri, dă telefoane la serviciul Clienți și zice că nimic nu merge bine în țara asta. Ce nu știu Enel, Engie și Digi este că domnul Gore are optzeci și trei de primăveri și achită totul online. Pune un cont de client de la o companie, o sumă de la alta, banii pleacă de pe card și toți sunt totuși nemulțumiți.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus