19.04.2024
Vero Anttheia Teodoru
Nu mai vizionez filme, m-am lecuit din simplul motiv că din primele minute știu cum va fi the endul. Nu s-a inventat încă scenariul care să mă țină cu gura căscată, așa că toate îmi sunt egale, iar scena scenelor când El aduce o pătură și i-o așterne Ei pe umeri în timp ce luminile mașinilor de poliție licăresc, m-a scos din toate răbdările. Când am început să ghicesc până și culoarea pledului moale și pufos pe care ea îl strânge la piept iar el nu știu din ce joben îl scoate mereu am pus punct.

Andra Toropoc
Nasturii de la cămașa ta nu erau chiar nasturi și becul de la veioză nu era chiar bec. Desigur, tu nu știai, că te-ai fi dus altfel îmbrăcat în parc și nici nu ai fi venit în dormitorul nostru cu ce culegeai de pe alei. Micuțe brândușe și sânziene dornice de ascensiune în lumea de mucava pe care le-o prezentai persuasiv. Veneau la casting pentru remake-ul unui basic instinct al poftelor tale netrucate. Surâd, microfilmul are scenariul banal, ești previzibil, însă ai uitat cât îmi place și mie să cioplesc în gheață.

Gabriel Rusu
Un extraterestru zace cu capul pe tejgheaua barului, bolborosind în limba lui o strategie pentru extragerea din weekend. Marele premiu este singura șansă de a mai ajunge acasă. Aici pe pământ, jobul nu-l ajută. Angajatorul i-a promis marea cu sarea la interviu, însă la fața locului lucrurile arată complet diferit. După o lună de spălat vase, îi mai rămân bani de o vișinată. Se tot întreabă cum pot câștiga pământenii lupta pentru supraviețuire, când se vede din avion că n-au fost înzestrați cu instinctele lui.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus