20.04.2024
Monica Bologa
Stau pe locul din mijloc de pe ultimul rând. În sală sunt 7 oameni. Chiar în fața meu, doi se foiesc, râd, mănâncă nachos. Îmi vine să țip la ei, dar tac. Trei persoane ies după 10 minute. Un cuplu, la marginea rândului, se tot pipăia, se săruta, cred că ea a avut un orgasm. I-am auzit gemetele. După 90 de minute, se aprind luminile. O mizerie de film, l-am auzit pe unul zicând. Genericul curge pe ecran, eu nu pot să mă ridic de pe scaun. Plâng. E primul meu rol într-un film. O să vin și mâine.

Nicolae Popescu
Andrei vine rupt de la serviciu. Doar un film bun îl poate relaxa. Profită că nevastă-sa se joacă cu Ilinca în camera cealaltă. Își desface o bere și se bagă pe Netflix. După zece minute apare Ilinca, cu o carte în mână. El își mută capul stânga-dreapta, nu vrea să piardă nicio secundă din acțiune. Ilinca se proptește în fața lui, cu nasul în vânt: tati, îmi citești din cartea cu vulpi și arici? Andrei respiră, respiră, respiră adânc, închide televizorul. Ilinca îi zâmbește. Haide, nu-mi plăcea filmul.

Iulia Biro
El era înalt, ea, nu. Ea era delicată, el, nu. Când ea privea în sus, spre chipul lui, în ochii ei se aduna toată lumina bucuriei, era ca un copil privind un cireș. Când el se uita în jos, către ea, privirea i se ducea direct către sânii ei, fața chiar nu-l interesa, fețe frumoase au multe muieri, iar în ochii lui se aprindea foamea lupului din Nu pagadi. Nici n-a mai cheltuit pe alcool, a îmbătat-o cu dorință. N-a fost nevoie nici de vorbe. Sexul a fost sălbatic, zilnic, și, dacă n-au murit, la fel este și astăzi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus