25.04.2024
Paul Dârvariu
am băut-o cu noduri, la insistențele lui Șefu: bea nea Grigore, că pălinca asta-i cel mai bun digestiv. Mi-a trimis-o Farcaș de la Bistrița, drept mulțumire că l-am pus director. Bea, că ai nevoie, te-ai cam înverzit la față. Cred și eu că m-am înverzit, după câte am băgat în mine: salată de boeuf, chifteluțe, ciorbă de burtă, scrumbie la grătar, mușchiuleț de mistreț. Noroc cu pălinca asta naturală, de la Șefu. Naturală, pe dracu', cred că-i d-aia puturoasă, de pufoaică. Aoleu, simt că explodez.

Vlad Mușat
Suta. Cine nu e gata, îl iau cu lopata. Te-ai uitat. Ba nu. Ba da. Îți facem Cruciulița de argint. Cei trei prieteni rosteau incantația, în timp ce eu stăteam lipit de stâlpul de beton. Când am auzit cuvântul mama, m-am întors și le-am dat câte un pumn în gură. Au început să plângă și au jurat că nu se vor mai juca vreodată cu mine. Știau că asta e singura pedeapsă, că nu aveau cui să mă spună, stăteam doar cu fratele mai mare, care oricum mă lăsa să fac ce vreau. Oricum, mi-am găsit anturaj: Cei trei muschetari.

Liviu Rusnaciuc Petru
4€ un kilogram de cuie. Mi-am luat două cuie să nu-mi fac degetele knockout cu ciocanul datorită vântului care bate de le îndoaie, 30€ am dat pe-un cartuș de țigări rusești și-o lumânare, să mi-o aprind după, 40€ m-au costat două funii solare luate de pe un site, deoarece prostia fuge de mine dar eu îs mai rapid decât ea. Dacă puneau și-un săpun lângă ele, nu-mi părea rău de bani. Cu ultimii bani mi-am comandat cărți de dezvoltare personală și niște cârlige de rufe, să le agăț pe funiile solare.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus