25.04.2024
Mihaela Scânteie
Simțea transpirația cum îi șiroiește pe spate. În fața ruletei, de abia se mai ținea pe picioare. O terminau tocurile alea înalte. Pierduse deja aproape 5000. Hai că mâna asta o câștig, își spuse. Miză ultima sută pe 11. Ziua lui de naștere. Crupierul aruncă bila. Ruleta începu să se învârtă. Les jeux sont faits, rien ne va plus. Ruleta se învârtea, se învârtea. Din ce în ce mai încet. Stop. 12. Roșu, evident. Oftă. Crupierul trase ultimele fise din dreptul ei. Oftă iar. Ce proastă sunt, doar știam că 11 e negru.

Vero Anttheia Teodoru
Fac sex pe bani. Plătesc bărbați mișto pentru asta care se îndrăgostesc ca fraierii și visează relații de lungă durată, îi uit a doua zi. Ei încep să sufere, desenează inimioare pe foi parfumate și scriu poeme de dragoste. Sirop. Sorb cu paiul dintr-un pahar de carton care se înmoaie lent odată cu mine. Câteva flashuri incubează, încolțesc, văd mai clar, cad iarăși într-un somn REM. E cald, sunt pe o plajă exotică, aud valuri. Vocile: Nu cred că apucă dimineața. Ei habar n-au că nu sunt în comă.

Mihaela Vicol
Participam la un concurs de gătit contratimp. Aveam ingredientele pe masă și pornise cronometrul. Trebuia să măsor 450 grame făină și nu găseam cântarul. Nici cană, ceașcă sau pahar. Doar lingurițe. Știind că o linguriță rasă de făină cântărește 5 grame, mă apucai de socoteli și de cărat la lingurițe dintr-un vas în altul sub privirile nedumerite ale celor din juriu. Pe la a 70-a linguriță, când deja făcusem scurtă la mână, văzui și cântarul. Pe ultima sută o măsurai tot cu lingurița, de necaz.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus