27.04.2024
Daniela Toader
Ina și Mia se cunosc de pe vremea când frecventau amândouă aceeași grădiniță de pe strada agrișelor, situată lângă școala generală numărul cinci, pe care Ina și Mia au absolvit-o amândouă, în vara anului 83, una dintre cele mai frumoase amintiri ale lor fiind balul de absolvire, în timpul căruia Ina s-a îndrăgostit de Silviu și s-au hotărât să se înscrie la același liceu și, în timp ce toate acestea se întâmplau, Mia a realizat că nu-i plac băieții, cu o sută de secunde înainte să i se întâmple.

Lenuța Fînaru
Inventase jocul ăsta în prima zi în care l-a adus acasă. Pe 10 ursuleți gumați că nu știi să vorbești. Ba știu și ăsta e un joc prostesc. Pe 100 de îmbrățișări că Moș Crăciun există. L-a tras de barbă, au numărat îmbrățișări. Își ascundea lacrimile. S-a întins lângă el în pat, i-a strâns mâna cu putere, nu-i va da drumul, 100 de ceruri va străbate cu el, îl va smulge din brațele lui Dumnezeu dacă e nevoie. Mami, l-am visat pe Moș Crăciun: pe 100 de fire din barba mea, am auzit că vei fi un mare pianist, mi-a zis el.

Oana Jindiceanu
E ceva atât de frumos în ziua asta mohorâtă, ceva ce nu pot numi, dar care mă face să văd totul printre lacrimi, așa cum vezi pe fereastră când plouă. Poate cadența pașilor pe străzile cu case, poate copacii înfloriți, poate mirosul de primăvară sau poate doar scrisoarea asta pe care o tot scriu în minte de ceva vreme și pe care tocmai azi am reușit să o pun pe hârtie, după atâția ani. Aș vrea să știi că; de-aici nu se mai vede, s-a vărsat ceva pe foaie și e ruptă. Am găsit-o în geanta bunicii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus