23.10.2008
Ascultaţi două piese în interpretarea chitaristului Costin Soare:

"Differencias sobre gurdame las vacas" (Luis de Narváez, 3,68 Mb)
"Fantasia" (Francesco da Milano, 2,78 Mb)


Începând cu data de 29 octombrie 2008, la Palatul Şuţu, în cadrul stagiunii "Iosif Sava" a Fundaţiei ACCUMM, se va desfăşura primul recital din seria de concerte dedicate chitarei clasice sub titulatura Serile de chitară. Chitaristul Costin Soare şi invitaţii săi propun o istorie a instrumentului, pornind din epoca Renaşterii, trecând prin Baroc, Clasicism, Romantism şi ajungând la muzica secolului XX, perioadă în care posibilităţile expresive şi tehnice ale chitarei au fost împinse către limite de către compozitori, interpreţi şi lutieri.

Fiecare recital va conţine lucrări reprezentative aparţinând marilor epoci creatoare, acestea fiind succint comentate de către interpreţi. În felul acesta, publicul va avea ocazia, pe de o parte, de a cunoaşte mai bine istoria instrumentului, pe de altă parte având posibilitatea de a intra în laboratorul de creaţie al compozitorilor, cât şi în camera de studiu a interpreţilor.

Prima "seară de chitară" va fi dedicată muzicii din epoca Renaşterii, putând fi audiate lucrări ale compozitorilor Luis de Narváez, Francesco da Milano, Adrian le Roy, Francesco Landini ş.a. Costin Soare va avea ca invitaţi pe chitariştii Tudor Niculescu-Mizil, Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ. Următorul concert al seriei, desfăşurat în data de 10 decembrie, se va concentra asupra epocii Barocului, datele concertelor din 2009 urmând a fi anunţate ulterior.

Concertele încep la orele 18:30; intrarea este liberă.

0 comentarii

Publicitate

Sus