12.04.2010
Dr. Horrible vrea să fie admis în Liga Rea a Răului şi ar face orice pentru asta. Billy vrea să-i spună fetei pe care o vede la spălătorie că o place şi ar da orice să aibă ocazia. Şi exact când Dr. Horrible vrea să pună în aplicare planul de a fura wonderflonium, Billy are şansa să vorbească cu Penny. Ce să facă? Mai ales că apare şi duşmanul lui, Captain Hammer.

Viaţa unui erou negativ nu e niciodată uşoară. Şi de asta are Dr. Horrible blog, ca să poată împărtăşi lumii problemele pe care le întâmpină. Poate oamenii cred că să subminezi ordinea lumii şi să te lupţi cu eroi cu titluri pompoase e floare la ureche. Poate cred că elementele chimice de care ai nevoie pentru a crea Raza Morţii şi Raza de Îngheţare se găsesc pe toate drumurile. Sau că experimentele de laborator îţi ies din prima. Nu. Viaţa de villain înseamnă muncă nesfârşită, sacrificii şi rezistenţă la bătaie (furnizată, periodic, de Captain Hammer, un fel de Batman cu ego mai mare decât cel al lui Gigi Becali). Lumea trebuie să ştie ca să poată aprecia efortul lui la adevărata valoare.

Sigur, uneori blogul poate fi un inconvenient, mai ales dacă anunţă pe el ce are de gând să facă şi când ajunge la faţa locului este aşteptat de poliţişti şi, bineînţeles, Captain Hammer, care nu ratează nicio ocazie să-l caftească şi să vorbească despre asta la televizor.

Dr. Horrible - Billy, pe numele lui de zi - face toate aceste năzdrăvănii (teleportează aur din Fort Knox, fură wonderflonium, substanţa care îi permite să creeze Raza de Îngheţare, o armă invincibilă, vrea să saboteze lansarea unui obiectiv public) pentru a îndeplini condiţiile necesare acceptării în Liga Rea a Răului, onoarea supremă pentru breasla lui. Numai că, din cauza lui Captain Hammer, ratează de multe ori şi Liga devine din ce în ce mai pretenţioasă. Îi cere, în final, să ucidă pe cineva, altfel nu va fi primit.

Pus în faţa acestei dileme - nu se gândise niciodată la crimă - Dr. Horrible ezită. Tocmai atunci, însă, femeia visurilor lui, Penny de la spălătorie, o activistă pentru drepturile persoanelor fără adăpost, se îndrăgosteşte de Captain Hammer şi viceversa. Cu planurile spulberate pe toate planurile, Dr. Horrible va lua decizia care îi va schimba viaţa.

Serialul are trei episoade a câte 13 minute şi a fost creat de Joss Whedon (Firefly, Buffy, Dollhouse) în anul grevei scenariştilor de la Hollywood, când toate serialele au fost suspendate câteva luni. Dr. Horrible, o fantezie muzicală cu actori dragi lui Whedon, ca Nathan Fillion şi Felicia Day, precum şi cu talentatul Neil Patrick Harris (Barney din How I Met Your Mother), şi-a găsit loc pe Internet (poate fi văzut integral pe youtube.com) şi a cucerit atât fanii obişnuiţi ai lui Whedon, cât şi publicul larg. Cum să nu placi un erou negativ naiv şi pămpălău, care pierde toate pariurile cu viaţa? El este noi toţi când ni se pare că toate ne sunt împotrivă, când vrem lucruri pentru care nu suntem pregătiţi, în secunda în care visăm răzbunări apocaliptice înainte să ne treacă supărările. Şi, mai mult de atât, este oricare din noi dacă nu am avea pe nimeni care să ne iubească, să ne arate calea, să ne ţină în viaţă. Billy este alarma care ne trezeşte când ne îndepărtăm prea mult de umanitatea din noi.

0 comentarii

Publicitate

Sus