25.07.2023
Larisa Toader
Un fum greu învăluise poiana în care 12 făpturi cu pelerine stacojii amestecau tăcute în 12 ceaune magice. Tu, prezintă-ți tema, scârțâi brusc o voce de profesoară acră. O baghetă se întinse. Un tunet, un trăsnet și o furtună roz izbucni din ceaun înecând poiana în sclipici. Au. Mă arde, cârâi cotoroanța ascuțit scuturându-se de șuvoiul roz ce o năpădise. Apoi sări pe matura-i vrăjită și se făcu nevăzută în văzduh. Imediat o horă a veseliei se încinse în jurul fetei care sabotase tema clasei de vrăjitori juniori.

Paul Dârvariu
Înainte îmi plăceau, pentru că îmi plăcea de el. Un domn adevărat. Când Vandam m-a ciupit de țâță, l-a certat și l-a dat afară din clasă. Am vrut să-i mulțumesc și la sfârșitul orelor m-am strecurat în mașina lui. Când a venit, i-am spus pe nerăsuflate că-l iubesc și că poate să mă ducă unde dorește. M-a refuzat. Cică n-are voie, fiindcă-i însurat. Și ce dacă? Eu nu-s măritată? Bine, actele le facem când iese Romică din pușcărie. M-a dat jos din mașină. Acum nu îmi mai place de el. Și nici de Loganu' lui hodorogit.

Florin Tamaș
Tati, mă ajuți un pic la problema asta grea? Mai târziu, acum mă uit la meci. Mami, uite, nu înțeleg poezia asta, ce vrea poetul? Lasă-mă, nu vezi că fac mâncare? Vlad, nu îmi iese, mă ajuți cu desenul la geografie? Hai, pleacă, acum ascult muzică. Mami, tati, pot să ies afară? Mă cheamă fetele la șotron. Nu ieși nicăieri până nu îți faci lecțiile. V-am rugat să mă ajutați și voi puțin. Plângând în pumnișori, descoperi voia poetului. Apoi înțelese problema. Cu lacrimi, desenă harta. În noapte, moliile jucau șotron.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus