01.01.2024
Ianuarie

Am început anul în forță prin reluarea unor spectacole mai vechi. Am reîmprospătat Outfitul șearpelui din 2020 și Viva la vulva! din 2021, ambele scrise de Marius Aldea, create la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova. Dimineața repetam patru ore la unul, după-masa încă patru la celălalt. Imediat după, m-am dus să resuscitez Văduva veselă de Franz Lehár în regia lui Andrei Șerban la Opera Națională Iași, realizat în 2015. Mi-a plăcut miniseria Copenhagen Cowboy în regia lui Nicolas Winding Refn.

Cu Andrei Șerban și Rocco

Februarie

Am avut concursul pentru ocuparea postului de lector universitar la UNATC. Zilele de plată cu ora s-au sfârșit. Am aflat despre mine că sufăr de rinită alergică.

Martie

Am avut premiera spectacolului Scorpia neîmblânzită după William Shakespeare în regia Letei Popescu la Teatrul Național din Cluj, la care am contribuit cu mișcarea scenică.

Aprilie

Am avut premiera cu Palace Escape aka Opturi supranaturale la Teatrul Godot.

Palace Escape aka Opturi supranaturale (foto: Dinu Lazăr din galeria de aici)

Mai

Am jucat Cataclisma după o pauză de un an la Festivalul HazarDance din Iași. Am filmat pentru documentarul La Bella Figura - scurte eseuri despre corpuri feminine în regia lui Gheorghe Preda pentru TVR. După spectacolul Traces, am moderat o discuție cu cei din compania Ultima Vez în cadrul Festivalului Reflex de la Sfântu Gheorghe.

La Bella Figura (foto: Claudiu Petringenaru)

Iunie

Am avut premiera cu SF (Super Fragil) la Teatrul Excelsior București. Am citit Endometriosis: A Key to Healing Through Nutrition de Dian Mills și Michael Vernon. Am renunțat la gluten, zahăr, carne roșie, lactoză, am redus cofeina, nicotina și alcoolul. Am făcut ședințe de acupunctură pentru prima dată.

SF (Super Fragil) (foto: Dinu Lazăr din galeria de aici)

Iulie

Am avut premiera la Capul de rățoi după George Ciprian, în regia lui Alexandru Dabija la Teatrul Național din Cluj. Apoi am intrat în vacanță, pe care mi-am petrecut-o în Sofia, în mare parte.

August

M-am dus în Grecia împreună cu prietenul meu pentru zece zile. De data asta am fost în insulele Skiathos și Skopelos. Am citit O istorie culturală a nebuniei de Andrew Scull, The Island of Missing Trees de Elif Shafak, The Sheltering Sky de Paul Bowles. Mi-a plăcut filmul Beau is Afraid.

Grecia

Septembrie

Am citit Homo Faber de Max Frisch. Am văzut Sparta în regia lui Ulrich Seidl. Am fost în juriu la Festivalul D-butan-T al Teatrului "Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe. Am împrospătat spectacolul Pam Param la M-Studio din Sfântu Gheorghe.

Homo Faber de Max Frisch

Octombrie

A început anul universitar. O "hardcoreală" de șase ore de curs pe zi, repetiții la Cine l-a ucis pe tata? (Teatrul Metropolis) și la Double Fiesta (producție UNATC, găzduită de Teatrul Godot). Am citit The End of Eddy de Édouard Luis. Mi-a plăcut Rimini în regia lui Ulrich Seidl.

Noiembrie

Am avut premiera cu Double Fiesta, împreună cu studenții anului III actorie UNATC, găzduit de Teatrul Godot. "Hardcoreala" a continuat.

Double Fiesta (foto: Dinu Lazăr din galeria de aici)

Decembrie

Am avut premiera cu Cine l-a ucis pe tata?, dramatizare de Mihaela Michailov după romanul lui Édouard Luis, în regia lui Andrei Măjeri.

Cine l-a ucis pe tata?

Pe 31 decembrie închei anul cu o reprezentație cu Fiesta la Teatrul Național "Ivan Vazov" din Sofia. Repetiție la ora 10:00, spectacol la 22:00.
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 ianuarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus