10.01.2024
Cu toată dragostea a început 2023. Dragostea unor oameni pe care îi numesc prieteni și familie. Cu perseverență și răbdare am aprins mini-artifiicile-steluțe pentru Noul An. Și cu perseverență și răbdare am trecut prin 2023, care mi-a dat dragoste sub toate formele, în special dragoste față de mine.

La fiecare final de an, mă uit în arhiva de postări de pe instagram și urmăresc traseul anului prin story-urile pe care le-am postat. Doar așa îmi dau seama cât am evoluat și îmi amintesc ce gândeam sau simțeam în perioada respectivă. Față de anii trecuți, am acordat mai multă atenție asupra lucrurilor ce mă fac pe mine să mă simt bine: flori, cafea, oameni dragi, dans, scris, călătorii, familie.

M-am înconjurat de toate cele de mai sus, iar asta s-a simțit mult în dezvoltarea mea personală și profesională. M-am înconjurat de flori, ca în a doua parte a anului să înfloresc. Mi-am oferit răsfățul cafeluțelor ca timp pentru scris. Am dansat mult și am călătorit datorită dansului. Mi-am petrecut diminețile dormind, după-amiezile scriind, serile lucrând, iar nopțile dansând la mine acasă. Mi-am acordat grijă. Mi-am învățat și lecțiile.

M-am iertat pentru toate greșelile făcute din dragoste... de la proiecte nepotrivite la persoane nepotrivite. Dar au fost atât de importante, atât de necesare, atât de vitale pentru a mă lămuri cine sunt, ce vreau și cu ce imagine a mea mă identific.

M-am iertat pentru toate reacțiile impulsive și pentru toate situațiile în care nu am știu cum să îmi gestionez emoțiile mai bine. Cu dragoste, flori și cafea, mi-am găsit calmul.

Prima parte a anului e legată de lecțiile pe care a trebuit să le învăț. A doua parte a anului mi-a oferit oportunitatea de a le aplica.

La finalul fiecărui an descopăr că am dansat și am creat mai mult decât credeam. 2023 mi-a adus posibilitatea de a continua să dansez spectacolele cele mai dragi (Iubește-mă cinci minute și Trebuie să vorbim). Tot 2023 mi-a adus un nou spectacol din care fac parte ca interpretă (Palace Escape de Andrea Gavriliu) și mi-a oferit contextul pentru a crea unul nou (Influențe) și un performing de costum (Prezențe) în cadrul proiectului Confluențe, coordonat de Antonia Itineanț și Ana Bănuță (un fel de dream team) cu mare ajutor din partea Unfold Motion. Tot 2023 m-a dus în Barbarano Romano, unde am avut o confirmare profesională, participând la un workshop internațional de două săptămâni și unde am putut trăi din plin "La dolce vita".

Și tot 2023 mi-a adus confirmare și în scris... am început să acord importanță scrisului, fiindcă umple golurile pe care dansul nu le poate acoperi cu totul. Iar confirmarea cea mai mare a fost acceptarea la workshop-ul lui Mimi Brănescu, pentru care sunt atât de recunoscătoare.

A fost un an în care am călătorit, în care am crescut ca dansator și coregraf, în care am crescut ca om, fiindcă am înțeles că un băț rigid se rupe, în timp ce unul flexibil se îndoaie. Pe scurt, am înțeles că nu controlez tot și că nu e capătul lumii... și că lucrurile se rezolvă.

Simt că înfloresc, că mă fac mai frumoasă în interior și în exterior. Și simt că oamenii încep să mă vadă. Și toate astea pentru că nu mai alerg să demonstrez cuiva ceva, că nu mai pun atât de multă presiune pe mine, că nu mai încerc să fac pe cineva să mă iubească.

Anul ăsta am zis cuiva că mă aleg pe mine. Am zis-o fiindcă așa era sănătos. Și chiar m-am ales pe mine, iar asta m-a făcut să fiu mai bună, să mă bucur mai mult de ceea ce trăiesc, să fiu mai recunoscătoare, să realizez că sunt norocoasă și să mă bucur din plin de asta. Și toată dragostea asta se întoarce și mai profundă, și mai intensă, și mai sinceră.

Pentru 2023 mi-am îndeplinit speranțele pe care le aveam în 2022.

Pentru 2024 sper să ating o stabilitate financiară mai mare, care să îmi permită să continui cu grija față de mine. Sper să continui cu iubirea față de viață pe care 2023 mi-a adus-o. Sper să eman și mai multă lumină. Sper să dansez, să scriu și să colaborez cu oameni care să mă inspire. 2024, I hope we'll get loud... in the best way we can imagine!


*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 25 ianuarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus